Iaşi: Deţinutul octogenar a fost graţiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a semnat astăzi dimineaţă graţierea lui Constantin Dima

Pensionarul condamnat la un an de închisoare pentru tulburare de posesie va ieşi din închisoare. După o lună de detenţie preşedintele Traian Băsescu a semnat astăzi dimineaţă graţierea lui Constantin Dima, originar din comuna ieşeană Moşna. „Este o păcăleală de 1 aprilie?”, a fost prima reacţie a lui Ciprian Dima, fiul pensionarului.

„Nu mă aşteptam să-l mai graţieze. Mă bucur foarte mult şi vom merge să-l luăm acasă”, a spus fiul lui Dima.
Octogenarul a ajuns după gratii după ce a fost condamnat la un an de închisoare pentru tulburare de posesie. Nemulţumit că după un proces care a durat zece ani judecătorii au decis să împartă trei hectare de la părinţi cu sora sa, pensionarul a intrat pe terenul femeii.

În cele din urmă sora bărbatului a avut câştig de cauză şi s-a plâns instanţei că nu este lăsată să-şi folosească terenul. La sfârşitul lunii februarie bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi şi ulterior avocatul Sandra Grădinaru, care îl apără pro bono, a cerut graţierea sa. Însă de abia la începutul săptămânii trecute ministrul Justiţiei şi-a dat avizul pozitiv pentru graţierea lui Constantin Dima şi dosarul s-a întors la Cotroceni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite