Iaşi: Condamnat pe viaţă după două termene de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat care şi-a ucis concubina a fost condamnat astăzi pe viaţă de magistraţii Tribunalului Iaşi. Pe 4 februarie 2009 Gheorghe Gînţu a lovit-o de mai multe ori pe Carmen Şoimu pentru că o bănuia că are un amant

Gheorghe Gînţu (42 de ani), care a ucis-o cu bestialitate pe Carmen Şoimu, o casieră de la Cinematograful Republica, a primit astăzi cea mai aspră sentinţă. După doar două termene de judecată magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe bărbat pe viaţă. Pe lângă pedeapsă Gînţu va trebui să plătească familiei victimei 65.000 de lei daune morale şi materiale. Însă acesta poate face apel împotriva sentinţei.

Potrivit rechizitoriului, pe 4 februarie 2009 Gînţu a urmărit-o pe Carmen Mihaela Şoimu până la magazinul din cartier unde bănuia că se întâlneşte cu amantul său, iar apoi până la serviciu. După ce femeia şi-a terminat programul, în apropiere de calea ferată din zona Galata, s-a oferit să o conducă acasă. Însă când aceasta l-a refuzat a lovit-o peste cap cu pumnul şi cu o bucată dintr-o bordură până i-a împrăştiat creierii.

Condamnat pentru că şi-a ucis soţia


Carmen Mihaela Şoimu a fost găsită de o femeie care îşi plimba câinele în apropiere şi a fost transportată la spital. Însă pe data de 25 februarie a decedat. Gînţu a fost depistat de poliţişti pe 8 februarie după ce s-a ascuns pe la rude şi prin cimitirul Eternitatea. Bărbatul nu este la prima faptă de acest gen ci în anul 1994 a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru că şi-a ucis soţia şi a încercat să-şi omoare mătuşa.

El a fost eliberat condiţionat pe 8 iulie 2008, dar a corespondat cu Şoimu în perioada în care a fost încarcerat. La scurt timp după ce a fost pus în libertate femeia l-a părăsit pentru că era violent. Mai mult, pe data de 24 ianuarie 2009 ea a depus o plângere împotriva lui Gînţu la Poliţia Municipiului Iaşi.


Magistraţii ieşeni nu au mai dat o astfel de sentinţă din anul 2005. Atunci, Radu Murariu (36 de ani) a fost condamnat pe viaţă după ce cu un an înainte şi-a ucis un vecin de 17 ani cu o lovitură de cuţit. Anterior tânărul a mai executat patru ani şi şapte luni de închisoare pentru că în anul 1997 l-a lovit mortal pe Laurenţiu Bolohan cu o vază de flori. „În Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi sunt încarceraţi 12 condamnaţi pe viaţă”, a declarat comisar-şef Marius Vulpe, directorul închisorii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite