Iaşi: Concurs de pescuit pentru copii pe lacul Ciric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Concurs de pescuit pentru copii pe lacul Ciric
Iaşi: Concurs de pescuit pentru copii pe lacul Ciric

Aproape 150 de pescari cu vârste cuprinse între opt luni şi 14 ani au participat astăzi la o competiţie dedicată Zilei Copilului.

Cei mai tineri pescari ai Iaşiului şi-au dat astăzi întâlnire la lacul Ciric. Sub supravegherea părinţilor, 149 de copii şi-au încercat măiestria cu undiţa în cadrul celei de-a noua ediţii a Cupei Micului Pescar.

„Toţi participanţii primesc aceleaşi premii, pentru că această competiţie este un motiv de sărbătoare pentru cei mici. Din acest motiv, Cupa Micului Pescar are loc, în fiecare an, în cea mai apropiată duminică de data de 1 iunie”, a declarat Constantin Arnăutu, organizator.

Un pescar bun are răbdare

Deoarece pescuitul este o îndeletnicire care se învaţă de la vârste din ce în ce mai mici, majoritatea participanţilor au deja destui ani de experienţă. „Pescuiesc de la cinci ani. În timpul acesta am învăţat că principala calitate a unui pescar trebuie să fie răbdarea. Până acum, cel mai mare peşte pe care l-am prins a fost un caras de un kilogram jumate, pe care m-a ajutat tata să îl scot din apă”, a spus Rareş Petru, în vârstă de 11 ani.

La Cupa Micului Pescar s-a remarcat şi Elias Aneculăiesi, care, deşi are numai patru ani, reuşeşte de fiecare dată să aibă noroc cu undiţa în mână. „Când Elias avea numai o săptămână de viaţă, a fost cu noi la un concurs de pescuit unde am câştigat trofeul «Peştişorul de aur». În urmă cu trei săptămâni a pus prima dată mâna pe o undiţă şi a prins cinci peşti, iar astăzi a scos din Ciric o broască ţestoasă”, a explicat Gabriela, mama lui Elias.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite