Iaşi: Concurs de admitere pentru ofiţeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi recrutează, în perioada următoare, candidaţi pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor

Cei interesaţi de o carieră militară îşi pot depune dosarele de înscriere pentru cele aproape 200 de locuri scoase la concurs, anunţă printr-un comunicat oficialii ISU Iaşi. Astfel, la Facultatea de Pompieri sunt disponibile 50 de locuri, iar la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti 129 locuri.
Dintre acestea, 100 sunt pentru subofiţeri pompieri şi protecţie, iar 29 sunt alocate pentru viitorii maiştri militari auto.
De asemenea, pentru concursul de admitere la Academia Tehnică a Ministerului Apărării au fost aprobate 2 locuri la specialitatea „calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională”.

Şi fetele pot participa la concurs

În competiţie se pot înscrie şi fete. În plus, trei locuri au fost rezervate special pentru cetăţenii de etnie romă. Pentru a fi admişi, candidaţii trebuie să respecte următoarele condiţii:
- să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România
- să cunoască limba română scris şi vorbit
- să fie declarat apt medical, fizic şi psihic
- să aibă vârsta de minimă de 18 ani
- să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat
- să nu aibă antecedente penale
- să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani
- să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică
- să aibă înălţimea de minim 1,70 metri bărbaţii şi 1,65 m femeile

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite