Iaşi: Chirie de lux la Penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care a câştigat licitaţia pentru cele trei spaţii comerciale din închisoarea ieşeană va plăti o chirie de 60 euro pe metru pătrat pe lună. În schimb societatea va avea cel puţin 1.300 de clienţi asiguraţi.

Chiria pentru cele trei magazine din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi va ajunge la 4.800 euro pe lună. Pentru fiecare din cei 80 de metri pătraţi firma care a câştigat licitaţia săptămâna trecută va trebui să plătească 60 euro.
„Nu a contestat nimeni licitaţia. Încă nu am încheiat contract cu firma câştigătoare”, a declarat Marius Vulpe, directorul Penitenciarului.
Cei 1.300 de deţinuţi vor putea cumpăra alimente, haine şi electrocasnice de la cele două magazine din interiorul penitenciarului. Pe lângă clienţii-deţinuţi societatea care a câştigat licitaţia va avea cumpărători şi din rândul rudelor acestora şi a cadrelor unităţii, care vor putea achiziţiona produse de la magazinul situat la intrarea în penitenciar. Jumătate din banii de chirie vor ajunge în conturile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, iar restul la stat.
La începutul lunii martie a mai fost organizată o altă licitaţie pentru magazinele din închisoare. Atunci firma SC Soft Cofee SRL trebuia să plătească 68 euro pe metru pătrat lunar. Însă în cele din urmă aceasta a renunţat la contract.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite