Iaşi: “Caravana transformă diabetul” va avea loc sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii vor putea afla mai multe informaţii despre boală, complicaţii şi factori de risc. De asemenea, cei interesaţi îşi pot afla gratuit masa corporală, colesterolul, glicemia, tensiunea arterială şi indicele de masă corporal.

Sâmbătă, 2 mai, în intervalul orar 10.00-18.00 se va derula “Caravana transformă diabetul”, care va avea loc în faţa Palatului Culturii din Iaşi. Evenimentul este organizat de către o companie străină în parteneriat cu Clinica de Diabet şi Boli Nutriţie din cadrul Spitalului "Sf.Spiridon" din Iaşi.

20 de medici primari, specialişti, asistenţi şi rezidenţi de la spitalul ieşean, împreună cu alţi specialişti din străinătate, vor răspunde tuturor întrebărilor în legătură cu diabetul, complicaţiile care pot să apară şi factorii de risc. De asemenea, ieşenii îşi pot afla gratuit masa corporală, colesterolul, glicemia, tensiunea arterială şi indicele de masă corporală.
Prin intermediul caravanei, medicii îşi propun să educe populaţia în legătură cu această boală şi să o prevină.

Complicaţiile diabetului

“Diabetul poată să apară la orice vârstă. Există o predispoziţie genetică pe fondul căreia anumiţi factori de risc precum obezitatea, virozele, lipsa de mişcarea şi alimentaţia nesănătoasă pot induce apariţia bolii”, a precizat dr. Gina Butnaru, medic primar în cadrul Clinicii de Diabet şi Boli Nutriţie. Aceasta mai spune că diabetul este important prin complicaţiile pe care le dezvoltă dacă nu este tratat corect. Problemele cardiovasculare, accidentele vasculocerebrale, arterita la picioare, care duce la amoputarea degetelor sau chiar a piciorului, sunt câteva dintre complicaţii.

“Este mult mai uşor să previi decât să tratezi, pentru că, din păcate, uneori nici nu mai ai ce să tratezi. Diabetul nu se mai vindecă”, a adăugat dr. Gina Butnaru.

În judeţul Iaşi, peste 20.000 de persoane suferă de diabet, în special de diabet de tip II.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite