Iaşi: „Cabina era plină de sânge!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărturia unui lucrător al regiei de transport public ieşean, bătut marţi în trafic,  dovedeşte cât de vulnerabili sunt în faţa agresorilor angajaţii care lucrează la stradă.

Internat de trei zile la Spitalul „Sfântu Spiridon”, Eduard Costin, de 33 de ani, acuză încă dureri mari la spate şi în zona ficatului, locul unde, spune acesta, a fost lovit cu bocancii de unul dintre agresori.
„Nu au nici un mijloc de apărare. Singura noastră posibilitate este să anunţăm Poliţia. Dacă pedepsele primite de astfel de oameni ar fi exemplare, probabil că astfel de incidente nu s-ar mai repeta ”, a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Public.
Eduard Costin lucrează de aproximtiv cinci ani la RATP. El povesteşte că scandalul a pornit de la faptul că şoferul unei dube nu a oprit la semnul „Stop”, amplasat la capătul traseului 30 din cartierul ieşean Canta.

Încolţit de bătăuşi

 „A intrat în faţa mea şi a trebuit să frânez brusc pentru a nu-i lovi. Le-am spus că trebuiau să respecte regulile de circulaţie şi să oprească”, povesteşte şoferul. Comentariul i-a enervat însă pe pasagerii dubei. „S-au dat jos din maşină şi mă înjurau. Unul a dat cu pumnul în geamul autobuzului şi a aruncat în el cu sticle de apă minerală, altul a intrat în autobuz şi a început să mă lovească”, îşi aminteşte Eduard Costin.
 „Înarmat” doar cu o coadă de mătură bărbatul nu a reuşit să se apere de agresor. „Cabina era plină de sânge!”, îşi aminteşte Costin.

Vrea să-i vadă pe agresori pedepsiţi

Şoferul va mai sta în spital aproximativ o săptămână după ce a fost operat la nas. „Mi-au făcut raze la spate să vadă de ce mă doare atât de tare. Când voi ieşi de aici voi face şi plângerea penală împotriva lor. Dacă îi văd, pot să-i recunosc”, a mai spus angajatul regiei de transport public. Acesta mai precizează că, la capătul liniilor, mulţi dintre colegi se confruntă cu probleme asemănătoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite