Iaşi: „Batem astăzi cu 3-0”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalităţile Iaşiului dau pronosticuri bune fotbaliştilor de la Poli, care joacă diseară cu Gaz Metan Mediaş

Fondatorul Institutului de Gastroenterologie şi Hepatologie din Iaşi şi unul dintre cei mai cunoscuţi medici din ţară, Carol Stanciu, este totodată şi un înfocat suporter al echipei de fotbal Politehnica Iaşi şi caută să ajungă la toate meciurile din dealul Copoului.
 
„Am fost la jocul de săptămâna trecută (cu FC Argeş, scor 4-0, n.r.) şi echipa a fost de top. Ar fi păcatul de pe lume să retrogradăm. Totul se joacă astăzi, contra celor de la Mediaş, în faţa cărora nu văd cum am putea să pierdem, mai ales la cum joacă Andrei Cristea. Cu toate greutăţile care sunt acum la echipă, eu zic că batem astăzi cu 3-0”, a pronosticat Carol Stanciu.

Adversarul este periculos

Un alt susţinător la înălţime al fotbalului ieşean este Dragoş Nica, cadru didactic la Facultatea de Geografie a Universităţi „Al. I. Cuza”, care a dus fularul alb-albastru al Politehnicii pe vârfuri din Europa, Asia şi Africa. Dragoş este de părere că adversarul nu trebuie subestimat.

„Gaz Metan a făcut egal cu Dinamo şi a bătut Rapidul, deci formează un grup periculos. Dacă băieţii o să îşi facă jocul din ultimele etape şi dacă vor pune presiune pe Mediaş, putem bate la două goluri diferenţă, cel puţin unul al lui Cristea. Este păcat totuşi că într-un oraş aşa mare ca Iaşiul nu se găseşte un un investitor.  Poli are nevoie de un patron puternic pentru ca să nu se mai bată în fiecare an la retrogradare”, a declarat alpinistul ieşean.

Fost portar al Politehnicii şi actual director al Direcţiei Judeţene de Sport Iaşi, Ion Bucu, consideră că publicul ieşean poate fi elementul decisiv al confruntării de astăzi. „Dacă nu reuşim să câştigăm astăzi, lucrurile se complică în ultimele etape, dacă nu mai ai puncte să numeri. Miza este foarte mare pentru ambele echipe, dar noi jucăm mereu mai bine când avem publicul alături. Îmi doresc ca stadionul să fie plin astăzi şi să batem la două goluri diferenţă. Speranţa este la Cristea”, a spus Ion Bucu.

Mediaşul vrea măcar un punct

Antrenorul formaţiei Gaz Metan Mediaş, Cristian Pustai, consideră că echipa sa îşi joacă astăzi şansa de a rămâne pe prima scenă fotbalistică a ţării. „În partida cu Iaşiul se joacă pentru locul 14. Politehnica are avantajul terenului propriu dar noi am demonstrat în acest retur că suntem o echipă incomodă şi putem scoate cel puţin un punct”, a explicat Pustai.

„Poli are nevoie de un patron puternic pentru ca să nu se mai bată în fiecare an la retrogradare” - Dragoş Nica, alpinist

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite