Iaşi: Aleşii locali au umblat la buzunarele profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect de hotărâre votat după discuţii aprinse a deschis seria rectificărilor negative din bugetul local.

Consiliul Local a votat astăzi o modificare a bugetului la capitolul educaţie, prin care s-au redus cheltuielile de personal cu 15 milioane de lei . Suma reprezintă 8% din cele aproape 200 de milioane de lei aprobate anul acesta pentru învăţământ.

La începutul săptămânii, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a primit o adresă de la Ministerul Educaţiei prin care se solicita reducerea cheltuielilor curente cu 7%. „Se pare că vom găsi o soluţie la această rectificare negativă. Nu ştim ce vom face dacă vor mai fi şi alte rectificări de acest gen", a precizat Seryl Talpalaru, şeful IŞJ Iaşi.

După ce au tăiat de la educaţie 15 milioane de lei, consilierii au hotărât să mai amâne proiectul care viza alocarea unui milion de lei pentru cumpărarea unei noi tabele de marcaj pe stadionul din Copou.

„Suntem într-o perioadă cu destul de multe cheltuieli pentru învăţământ şi sănătate. Dacă vom găsi sumele pentru celelalte activităţi, atunci vom relua proiectul", a declarat primarul Gheorghe Nichita.

În şedinţa Consiliului Local de astăzi dimineaţă, edilii ieşeni au amânat aprobarea fondurilor destinate achiziţionării unei noi tabele de marcaj pentru Stadionul „Emil Alexandrescu".

Totuşi, consilierii au decis să discute într-o întâlnire viitoare alocarea unui milion de lei din fondul de rezervă al oraşului pentru o achiziţie nouă destinată modernizării stadionului din Copou, în defavoarea altor investiţii prioritare pentru Iaşi.

Un punct controversat pe ordinea de zi a fost un schimb de terenuri de peste 2.600 de metri pătraţi din cadrul ansamblului Palas, făcut între primărie şi fundaţia Caritatea. Schimbul votat în şedinţă s-a impus după ce Caritatea a obţinut în urma unei retrocedări o bucată de teren în incinta şantierului Palas.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite