Iaşi: Acoperişul unui bloc a fost luat de furtună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şarpantă a fost construită de locatarii blocului fără autorizaţie. Incidentul nu s-a soldat cu victime

Vijelia care s-a abătut deasupra Iaşiului în jurul orei 17.30 a afectat acoperişul unui imobil din cartierul Alexandru cel Bun. Vântul foarte puternic a mutat din loc şarpanta construită de locatarii blocului 1201 de pe strada Milcovului, nr.14. Câteva grinzi şi bucăţi de tablă au căzut pe trotuarul din faţa intrării în scara C, dar nu s-au înregistrat victime. Singura pagubă s-a produs la un autoturism parcat în apropiere, care a rămas fără o oglindă laterală.

“Blocul a fost ridicat în 1982, dar cei de la scara C au amplasat un acoperiş de tablă în urmă cu doi ani din cauză că le ploua în casă”, a declarat Anişoara Moroşanu, locatar.

La faţa locului a fost prezent şi Mihai Chirica, director tehnic în cadrul Primăriei Iaşi. „Este vorba despre o şarpantă improvizată din 120 metri de tablă şi 100 metri de căprării şi grinzi. Am chemat la faţa locului pe cei de la Siguranţa Clădirilor, dar aproape sigur structura nu are autorizaţie de construire pentru că lipsesc jgheaburile şi burlanele. Beneficiarul lucrării riscă o amendă de la 1.000 la 100.000 lei, dar probabil va plăti o sumă de avertisment”, a explicat Mihai Chirica.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite