Iarna şi-a arătat primele semne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bucegi, stratul de zăpadă a ajuns la aproape 10 centimetri. În Pasul Gutâi s-au format deja blocaje, din cauza unor tiruri care au derapat. Mai în toate masivele s-au depus straturi

În Bucegi, stratul de zăpadă a ajuns la aproape 10 centimetri. În Pasul Gutâi s-au format deja blocaje, din cauza unor tiruri care au derapat. Mai în toate masivele s-au depus straturi consistente de zăpadă şi sunt probleme, pentru că ninge viscolit.
Frig în spitale şi în case
Zeci de pacienţi de la Spitalul Judeţean Brăila tremură de frig în saloane pentru că secţia de Boli infecţioase a fost debranşată de la căldură şi apă caldă. Pentru bolnavi trebuia amenajată o clădire nouă, însă lucrările au întârziat. Autorităţile promit că, într-o săptămână, problema se va rezolva, dar, între timp, pacienţii care nu pot fi externaţi vor fi nevoiţi să suporte frigul din saloane. Şi vasluienii tremură de frig în propriile case, chiar dacă nu au datorii la întreţinere. Conducerea societăţii de termoficare a declarat că instalaţiile au fost pornite şi a sfătuit oamenii să aibă răbdare, pentru că durează până când agentul termic ajunge în reţea.

Peste 100 de unităţi şcolare au probleme cu încălzirea
În judeţele Bistriţa-Năsăud şi Olt, cursurile unităţilor de învăţământ au fost suspendate temporar din cauza problemelor cu încălzirea. În judeţul Bistriţa-Năsăud, în zece unităţi şcolare cu 9.500 de elevi, cursurile au fost suspendate în perioada 31 octombrie-3 noiembrie, din cauza distribuitorului care a sistat furnizarea agentului termic. Prin ordonanţă prezidenţială, Tribunalul Bistriţa a dispus reluarea furnizării agentului termic de către centrala termică din oraş. Cursurile se vor relua începând de luni, 6 noiembrie. MEdC a iniţiat procedura de alocare de fonduri pentru achiziţionarea de centrale termice necesare celor zece unităţi şcolare. În judeţul Olt, la Colegiul "Ioniţă Asan" din Caracal, cursurile au fost întrerupte în intervalul 1-3 noiembrie din cauza unei defecţiuni la centrala termică din oraş. În 111 unităţi şcolare şi grădiniţe din celelalte judeţe au fost semnalate probleme privind întârzieri în repararea, reabilitarea sau montarea instalaţiilor de încălzire, facturi restante şi debranşări ale instalaţiilor de încălzire. În aceste unităţi, încălzirea este asigurată din surse alternative - aeroterme, calorifere electrice, instalaţii pe lemne. În Capitală există probleme cu încălzirea în 14 unităţi de învăţământ. Conducerea Liceului "Cervantes" din Bucureşti a decis, ieri, să suspende cursurile pentru că încă se mai lucrează la instalaţia termică. Potrivit Ministerului Educaţiei, toate problemele raportate vor fi soluţionate în perioada 6-15 noiembrie. (Adriana Nedelea)

Drumurile din Harghita, acoperite de zăpadă
Drumurile din judeţul Harghita au fost acoperite, în aproximativ patru ore, de un strat de zăpadă de până la 14 centimetri, iar ieri-seară continua să ningă. Deşi contractele cu firmele de deszăpezire intră în vigoare abia pe data de 15 noiembrie, primăriile vor trimite lucrători acolo unde trebuie curăţate drumurile.

Prognoza este favorabilă
Meteorologii spun că astăzi mai sunt aşteptate ninsori, dar slabe, în nordul şi centrul României şi la munte, şi doar izolat în rest. Mâine vor mai fi precipitaţii, predominant ninsoare, în centrul, vestul şi nordul ţării, iar în Banat, Maramureş şi Crişana va fi mai mult lapoviţă, deoarece temperaturile vor creşte. Astăzi, minimele care se vor înregistra sunt cuprinse între minus 3 şi 6 grade Celsius, iar maximele între 0 şi 10 grade. Începutul de săptămână aduce vreme mai bună, maximele fiind cuprinse între 10 şi 14 grade Celsius.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite