Iarna s-a întors cu tamponări, ambuteiaje şi străzi înzăpezite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna şi-a reintrat în drepturi, spre disperarea braşovenilor care au înfruntat nămeţii. Din cauza ninsorii, drumarii au avut o noapte albă.

Ninsoarea a început încă din timpul nopţii, iar întârzierea cu care echipajele de deszăpezire au ieşit „pe traseu“ a făcut ca zăpada frământată să rămână pe carosabil timp de mai multe ore. Indicatoarele rutiere au fost acoperite cu zăpadă în unele locuri, astfel că regulile de circulaţie s-au aplicat „pe ghicite”.
Adrian Petculescu, directorul de contract al firmei „Vectra” - care se ocupă de deszăpezire în municipiul Braşov, neagă acest fapt şi spune că „maşnile au intrat pe străzi încă de vineri de la ora 23.00“.
19 utilaje în oraş
De dimineaţă, pe străzile din oraş acţionau 19 utilaje, iar pe drumul de Poiană alte două. Un autogreder a fost trimis pentru deszăpezire pe şoseaua care face legătura între Poiană şi Râşnov.
„Noi am intervenit la timp, dar zăpada s-a depus imediat după trecerea utilajelor. Avem o evidenţă clară a activităţii şi în această dimineaţă am fost verificaţi de Poliţie”, a explicat Petculescu. Firma e gata, la nevoie, să scoată pe străzi 24 de utilaje.
Poliţiştii sunt supăraţi
Serviciul Poliţiei Rutiere a dat asigurări că nu există blocaje în trafic, chiar dacă pe drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă, cu viteză redusă. „La primele ore ale dimineţii ,am avut în jur de zece astfel de evenimente, însă numărul lor a fost mai mare pe timpul nopţii. Nu au fost blocaje în trafic, dar singura problemă a fost că utilajele de deszăpezire au acţionat abia în jurul orei 07.00, în condiţiile în care noi i-am sesizat încă de la ora 05.00. Dacă nu îşi fac treaba, avem posibilitatea să îi sancţionăm cu amenzi între 12 şi 60 de milioane de lei vechi”, avertizează comisarul şef Claudiu Tămârjan, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Braşov.
Poliţiştii de la Circulaţie recomandă şoferilor să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze distanţa corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă, să nu intre în depăşiri neregulamentare şi să nu bruscheze comenzile maşinii. Cauciucurile de iarnă şi lanţurile antiderapante vă pot, de asemenea, scoate din încurcătură.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite