Iarbă "la minut" în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suprafaţa unui parc a fost acoperită, în numai două zile, de "covoare verzi" Timişorenii au asistat la o premieră pentru capitala Banatului. Parcul din cartierul Calea Girocului a fost

Suprafaţa unui parc a fost acoperită, în numai două zile, de "covoare verzi"

Timişorenii au asistat la o premieră pentru capitala Banatului. Parcul din cartierul Calea Girocului a fost acoperit, într-un timp foarte scurt, cu "covoare verzi".

Locuitorii cartierului Calea Girocului au avut surpriza să constate că "peste noapte" în parc a apărut un gazon impecabil, fără să vadă muncitori plantând iarbă.

Au văzut, în schimb, muncitori care au întins gazonul pur şi simplu, ca pe un covor, pe spaţiul care trebuia acoperit cu iarbă. Investiţia necesară pentru refacerea completă a parcului timişorean aparţine unei companii private.

Gazonul unui teren de fotbal, montat într-o zi

Ovidiu Petrache, reprezentantul companiei care a folosit această metodă la Timişoara, spune că în opt ore se poate gazona mai mult de jumătate de teren de fotbal. "Se pot face 5000 de metri pătraţi de gazon într-o zi de lucru. Este zona verde a unui bulevard", spune Petrache.

Potrivit acestuia, în România sunt numai şase firme care oferă gazon instant. "Gazonul se plantează pe terenuri speciale care aparţin firmelor.

Principala problemă este faptul că rolele sunt extrem de grele", explică Petrache. La aproximativ un an de la plantare, gazonul poate fi recoltat. Astfel, acesta este decapat şi rulat în suluri de diverse mărimi, în funcţie de spaţiile pe care trebuie să ajungă.

"Pentru suprafeţele mici se decupează plăci de diverse dimensiuni, care nu se rulează. Terenul pe care se întinde gazonul nu trebuie prelucrat în mod deosebit. Iarba are mult pământ pe rădăcină, sol în care este îngrăşământul de care are nevoie mult timp", a mai spus Petrache.

Maximum 15 euro pentru un metru pătrat

Preţul unui metru pătrat de gazon instant este cuprins între 5 şi 15 euro.

Aceste costuri includ pregătirea terenului, transportul şi montarea noului gazon.

Cu cât este mai mare suprafaţa pe care urmează să fie montat gazonul, cu atât preţul este mai mic, potrivit reprezentanţilor companiei care a instalat, în premieră, la Timişoara, gazon instant.

5.000 metri pătraţi

- de gazon pot fi montaţi într-o singură zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite