Iahturile au ancorat la Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii au ocazia nu numai să admire, ci să şi cumpere cele mai moderne şi luxoase ambarcaţiuni expuse la Romanian Boat Show, în fiecare zi, până duminică, între orele 10.00 şi

Bucureştenii au ocazia nu numai să admire, ci să şi cumpere cele mai moderne şi luxoase ambarcaţiuni expuse la Romanian Boat Show, în fiecare zi, până duminică, între orele 10.00 şi 20.00

Zeci de veliere, bărci de pescuit şi iahturi pentru care amatorii scot din buzunar sute de mii de euro au fost expuse în faţa Palatului Parlamentului. "Arată de parcă marea s-ar fi mutat la Bucureşti", a spus un trecător uimit de explozia de ambarcaţiuni ancorate, de ieri, în centrul Capitalei.

"Românii nu au încă o cultură a ambarcaţiunilor, de aceea le aducem în mijlocul lor, ca să vadă ce înseamnă să ai o barcă a cărei valoare poate fi de aproximativ 20.000 de euro, adică la fel de scumpă ca şi o maşină", a explicat Bogdan Craicu, organizatorul evenimentului. Romanian Boat Show se află la cea de-a doua ediţie şi reuneşte aproximativ 40 de expozanţi din România, Bulgaria şi Ucraina.

"Românilor le place luxul"

Cel mai scump vas expus este Atlantis 39 şi a fost adus de o firmă bulgară. Ambarcaţiunea, cu toate dotările, mobilier de lux şi decoraţiuni făcute în Italia, ajunge la preţul de 350.000 de euro. Valoarea de bază a unui iaht de 55 ft (picioare), cu o putere de 800 CP pe fiecare din cele două motoare, poate ajunge şi la 800.000 de euro. Reprezentanţii firmei spun că şi în România se vor găsi clienţi care să îşi bage mâna adânc în buzunare. "Aceste ambarcaţiuni sunt din clasa Luxury Port Cruisers, iar românii cred că vor fi încântaţi de Atlantis pentru că le place luxul", a spus Lali Slavulete, reprezentantul firmei bulgare.

Mahon, pentru cunoscători

Printre exponate se numără şi bărci produse în România, de mahon, de către doi foşti sportivi de performanţă, Iacob Frenţescu şi Mircea Mugescu. "Sunt lucrate manual, numai din lemn de mahon, foarte apreciate în SUA, Dubai, Australia, deocamdată nu şi aici, unde publicul român preferă fibra", a spus Mircea Mugescu. Primii vizitatori ai târgului au fost încântaţi de ambarcaţiuni. "Sunt extraordinare, dar nu cred că îmi voi permite vreodată una. Am venit doar să le admir", a spus Răzvan, 29 de ani, din Bucureşti. Cea mai ieftină ambarcaţiune expusă la târg costă 5.000 de euro.

Regatta Mării Negre, la Eforie

Anul acesta, concursul internaţional de veliere, Regatta Mării Negre, va avea loc între 17-19 august, la Eforie Nord. Fiecare zi se va distinge printr-o tematică proprie, care se va regăsi în petrecerile de la malul mării din fiecare seară. Concursurile vor fi specifice regattelor, adică "in shore" şi "off shore". Anul trecut au participat 12 ambarcaţiuni, însă la această ediţie organizatorii anticipă cel puţin 30 de participanţi. Cei care se vor înscrie la competiţii vor trebui să demonstreze că pot face faţă şi concursurilor de pe ţărm, care se vor organiza în ultima zi a evenimentului. "Românii încep să prindă gustul pentru astfel de evenimente şi competiţii", a spus Bogdan Craicu, organizatorul Regattei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite