Iacobov zice că are sechestru pe mai puţin de un milion $ în conturile din Monaco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Corneliu Iacobov s-a prezentat, ieri, la Tribunalul Bucureşti. Afaceristul trebuia să fie audiat de magistraţi în dosarul privind prejudicierea RAFO, în care a fost trimis în

Omul de afaceri Corneliu Iacobov s-a prezentat, ieri, la Tribunalul Bucureşti. Afaceristul trebuia să fie audiat de magistraţi în dosarul privind prejudicierea RAFO, în care a fost trimis în judecată la finele anului trecut.
El este acuzat de spălare de bani, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Întrucât Ministerul Finanţelor a cerut formularea apărării, judecătorii au decis amânarea audierii lui Iacobov pentru data de 22 februarie, spre surprinderea afaceristului, care a declarat că spera să răspundă întrebărilor magistraţilor.
Iacobov a susţinut, ieri, că în conturile din Monaco avea mai puţin de un milion de dolari, nu două cum s-a spus.
Aceste conturi ale lui Iacobov au fost blocate de procurori, în vederea recuperării prejudiciului. Alături de Iacobov au mai fost trimişi în judecată Toader Găureanu, fost director general al rafinariei, Marin Marin şi Liliana Luchian, ambii directori adjuncţi, acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. În perioada 21-31 ianuarie 2003, cei patru ar fi comis o serie de ilegalităţi care au dus la prejudicierea societăţii cu aproape 243 miliarde de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite