Naveta Discovery va pleca mâine spre ISS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naveta Discovery va pleca mâine spre ISS
Naveta Discovery va pleca mâine spre ISS

NASA au apobat ieri lansarea navetei Discovery marţi spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), cu şapte astronauţi la bord, relatează AFP.

În cadrul unei conferinţe de presă, responsabilii misiunii au indicat că niciun obstacol tehnic nu împiedică decolarea navetei în 25 august, la 01h36 (05h36 GMT) de la Centrul spaţial Kennedy, de lângă Cap Canaveral (Florida).

Un meteorolog al bazei aeriene de lângă Cap Canaveral, Kathy Winters, a indicat că previziunile meteorologice s-au ameliorat, de asemenea, existând peste 80 % de şanse să fie favorabile, faţă de 70 % vineri.

Există, totuşi, 40 % riscuri de furtună şi fulgere într-o rază de 8 km de locul de lansare în momentul în care este prevăzută demararea umplerii rezervorului extern cu aproape două milioane de litri de hidrogen şi oxigen lichid cu puţin după 16h00 (20h00 GMT) astăzi, a indicat ea.

"Condiţiile meteorologice ar putea evident să ridice probleme" pentru umplerea rezervorului, a observat Mike Moses, directorul echipei responsabililor misiunii.

Dacă umplerea va trebui amânată cu peste trei ore, lansarea ar fi compromisă pentru mâine şi va trebui amânată cu 24 de ore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite