ÎPS Bartolomeu Anania îi dă cartonaş roşu lui Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

bisericească, Crucea "Andrei şaguna", după ce zilele trecute reuşise să sfinţească stadionul Ghencea cu ajutorul ÎPS Pimen, doar-doar va învinge Olympique Lyon, Gigi Becali are surpriza de a

bisericească, Crucea "Andrei şaguna", după ce zilele trecute reuşise să sfinţească stadionul Ghencea cu ajutorul ÎPS Pimen, doar-doar va învinge Olympique Lyon, Gigi Becali are surpriza de a constata că nu toţi ierarhii BOR se apleacă în faţa banilor săi.
Ierarhii din Mitropolia Clujului, păstoriţi de ÎPS Bartolomeu Anania, au trimis un comunicat în care se distanţează clar de unii colegi din Sf. Sinod - prieteni şi admiratori ai lui Becali. Ierarhii clujeni declară că "ajutoarele financiare sau de altă natură oferite de persoane sau firme particulare pot fi acceptate numai dacă ele se încadrează în preceptul evanghelic din Matei (6, 2-4) şi Luca (18, 19-14), în sensul că ele nu urmăresc scopuri publicitare sau tranzacţionale şi că singura lor răsplată sunt rugăciunile de taină ale Bisericii pentru ctitori şi binefăcători".
Este o trimitere fără echivoc la capitalizarea politică pe care Gigi Becali o face cu ocazia fiecărei donaţii şi la penibila sa lipsa de smerenie - element central al credinţei creştine. Nu mai vorbim de discursul acestuia în care diabolizarea aproapelui ţine loc de cultură teologică şi politică. Atitudinea ierarhilor conduşi de ÎPS Anania este o necesară revenire la normalitate în ceea ce priveşte implicarea politică a BOR prin recursul la Evanghelie: "Când faci milostenie, nu trâmbiţa înaintea ta cum fac făţarnicii ca să fie slăviţi de oameni".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite