ING nu renunţă la operaţiunile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ING îşi va păstra afacerile din România şi se va concentra pe activitatea bancară de bază, potrivit directorului general al ING România, Mişu Negriţoiu, citat de NewsIn.

Afacerile ING NV din România fac parte din obiectivele strategice ale grupului olandez, conforn declaraţiilor lui Negriţoiu. Mai mult, grupul încă nu a luat nicio decizie  în privinţa pieţelor la care va renunţa, dar se concentrează pe ţări ca Olanda, Belgia şi Europa Centrală şi de Est.  El a precizat că ING va lua în calcul criterii precum tipul operaţiunilor pe care le desfăşoară pe piaţa respectivă, dimensiunea pieţei şi ponderea afacerii în activitatea grupului.

Joi, directorul executiv al ING NV, Jan Hommen, a declarat că grupul financiar olandez va închide operaţiunile deţinute în 10 din cele 48 de state unde activează. În plus, vinde între 10 şi 15 afaceri în următorii cinci ani. ING Groep NV a raportat pierderi de 793 milioane euro pentru primul trimestru, din cauza deprecierilor de active şi a provizioanelor pentru împrumuturi neperformante. În aceeaşi perioadă din 2008, grupul a înregistrat un profit de 1,54 miliarde euro.

ING este prezent pe piaţa din România cu afaceri bancare, de asigurări, pensii private, leasing şi factoring prin: ING Bank România, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurări de Viaţă şi ING Fond de Pensii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite