VIDEO I-au înşelat pe americani timp de 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi membri ai unei familii de clarvăzători de etnie rromă au fost arestaţi în Statele Unite pentru că au escrocat sute de naivi. Leacurile pentru boală, dezlegarea de cununii şi vrăjile pentru bani au adus unor rromi de origine română peste 40 de milioane de dolari.

Mare nenoroc s-a abătut asupra unei reţele de prezicători, cititori în glob de cristal şi vraci, cu toţii membri ai unei familii de rromi stabiliţi în America. În urma zecilor de plângeri primite de la clienţii păcăliţi, poliţia americană a reţinut opt escroci cu vârste între 33 şi 60 de ani, în urma unor operaţiuni în Florida şi în New York.

Potrivit postului ABC, este vorba de opt persoane, care sunt acuzate, în principal de înşelătorie. Rechizitoriul este însă foarte lung, cuprinzând în total 61 de capete de acuzare. La înşelăciune se adaugă frauda informatică, spălarea de bani şi conspiraţia. În 20 de ani au adunat o avere de nici mai mult, nici mai puţin de 40 milioane de dolari de la americanii nefericiţi în dragoste, bolnavi sau dornici să se îmbogăţească repede. Acuzaţii au început să strângă avere în 1991, convigându-i pe clienţii creduli că „banii sunt mâna dracului şi sursa răului".

Clarvăzătoarea Nancy Marks (42) a fost arestată la New York, săptămâna trecută

image

Clienţii renunţau de bună voie la avere, bijuterii şi alte obiecte de valoare, pentru a se „purifica". Poliţia americană nu doar că i-a reţinut pe cei opt membri ai clanului Marks, ci le-a şi confiscat o serie de bunuri. Printre acestea se numără o vilă în Florida, un iaht, monede de aur în valoare de aproape două milioane de dolari, relatează ABC. Autorităţile au mai confiscat 14 maşini, dintre care patru Mercedes Benz, un BMV, un Rolls Royce şi un Bentley. Clanul Marks a mai rămas şi fără două motociclete Harley Davidson. Dar operaţiunea cu numele de cod „Bolul de Cristal" este departe de a se fi terminat. Poliţia îi mai caută încă pe doi dintre membrii clanului Marks, acuzaţi şi ei de înşelăciune, care locuiesc în Florida şi în New Jersey.

Fir direct cu Arhanghelul Mihail

Ghicitorii rromi foloseau nume false şi spălau banii câştigaţi fraudulos cu ajutorul omului de afaceri Peter Wolofsky (84 de ani). Acesta din urmă a fost şi el arestat săptămâna trecută. Rechizitoriul procurorilor în cazul clanului Marks conţine şi câteva mărturii uluitoare ale victimelor, notează ABC. Spre exemplu, o femeie, identificată ca fiind L.B., i-a dat lui Nancy Marks (42 de ani), membră importantă a reţelei, ceasul ei, ca vrăjitoarea „să dea timpul înapoi şi să-i readucă dragostea în casă ". Victima nu a mai primit niciodată înapoi ceasul extrem de valoros.

O altă victimă, un bărbat care apare în rechizitoriu cu iniţialele S.K. s-a dus la o altă ghicitoare din familia Marks ca să scape de vocile pe care le auzea din cauza stresului. Clarvăzătoarea a promis că vorbeşte cu Arhanghelul Mihail să vadă cum îl poate ajuta pe S.K., „Ghicitoarea a cerut victimei 32 de monede de aur, pentru fiecare an de necredinţă din viaţa bărbatului". Clientul s-a conformat, dându-i binefăcătoarei lui monede de aur în valoare de 400.000 de dolari. Practicile clanului Marks i-au revoltat pe ceilalţi membri ai breslei. „Este o ruşine. Ne ruinează reputaţia tuturor", a declarat Joseph LoBrutto al III-lea, celebru clarvăzător din Florida. 

Poliţia a făcut clanul Marks celebru

Jimmy Marks, vedeta clanului de rromi

Clanul Marks a devenit cunoscut datorită lui Jimmy Marks, provenit dintr-o familie de rromi care a fugit din România în SUA la începutul secolului al XXI-lea. Bărbatul (decedat în 2007) a fost victima unui raid al poliţiei americane în 1986. Autorităţile au confiscat 1,6 milioane de dolari găsite în casa sa. Jimmy, devenit sursa de inspiraţie a documentarului „Străin în ţara tuturor", a explicat că sunt banii comunităţii de rromi din SUA, care nu are încredere în bănci.

Reţeta escrocilor

Ghicitorii din clanul Marks practicau ghicitul în cărţi de Tarot, în palmă, în stele, numerologia şi cititul în aşa-numita hartă a spiritului. Victimele clarvăzătorilor, rude ale lui Jimmy Marks, rrom fugit din România peste Ocean, au povestit anchetatorilor americani că erau ameninţate de ţigani că, dacă nu se leapădă de patima banilor, blestemul bolii va cădea nu doar asupra lor, ci şi a familiei şi a prietenilor lor. Escrocii le mai spuneau victimelor că asupra lor planează blesteme grele şi îi avertizau că, dacă nu-şi donează averea, vor cădea pradă sărăciei şi că toată viaţa vor fi bântuite de spirite rele. Vrăjitorii le cereau clienţilor bani, bijuterii şi alte obiecte de valoare, ba chiar şi codul numeric al cardului bancar.

image

VIDEO

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite