"I-a trădat pe bărbaţii chinezi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa de la Beijing este scandalizată de alesul eroinei din "Memoriile unei Gheişe" Mass-media din China a criticat povestea de dragoste între una dintre cele mai în vogă actriţe din

Presa de la Beijing este scandalizată de alesul eroinei din "Memoriile unei Gheişe"

Mass-media din China a criticat povestea de dragoste între una dintre cele mai în vogă actriţe din ţară, Zhang Ziyi, alias legendara gheişă Sayuiri, şi actorul francez Tcheky Karyo.

Numeroase site-uri de pe internet şi ziare au publicat fotografii ale cuplului, surprinse săptămâna trecută, la New York, la Madison Square Garden, în timpul unui meci din campionatul nord-american de baschet (NBA).

Iubitul, bănuit că ar fi prieten cu Bush

Aceste imagini, în care sunt surprinşi în timp ce se sărutau şi schimbau gesturi tandre, i-au făcut pe jurnalişti să o ia pe urmele "misteriosului străin", prezentat în primă instanţă drept un bogătaş multimilionar american, sau un prieten al lui George W. Bush, a explicat ieri "Global Times", un ziar care se ocupă de probleme internaţionale. "Puţin contează numele său, Zhang Ziyi este o artistă chineză de reputaţie mondială, chinezii speră că va găsi un soţ bun", scrie cotidianul. Ca şi alte ziare, "Yangcheng Wanbao" arată că este vorba de un bărbat alb, numit Tcheky Karyo, un actor francez de 54 de ani". Zhang Ziyi are numai 27 de ani. Cotidianul din sud face, pe o pagină întreagă, un bilanţ al actriţelor de origine chineză, căzute în braţele străinilor. Printre acestea se numără Gong Li sau Michelle Yeoh, prezentată drept partenera francezului Jean Todt, administrator delegat al Ferrari.

"I-a mai trădat o dată în film"

Săptămânalul "Nandu Zhoukan", din Canton, consideră că Zhang Ziyi "i-a mai trădat o dată pe bărbaţii chinezi", făcând referire la rolul din filmul "Memoriile unei Gheişe", foarte criticat, în care ea şi Gong Li interpretează roluri de gheişe, considerate de unii chinezi prostituate. Zhang Ziyi s-a născut la Beijing, într-o familie din clasa de mijloc. Tatăl ei este economist guvernamental şi mama, educatoare. La vârsta de 11 ani a început să studieze muzica folk şi dansul modern. Este pe cale să devină una dintre cele mai interesante actriţe de la Hollywood. A debutat în "The Road Home", apoi a făcut roluri foarte apreciate, printre care şi cel din "Tigru şi dragon", film nominalizat la nu mai puţin 125 de premii (laureat Oscar la categoria "cel mai bun film străin"). Ambiţioasă, Zhang a luat cursuri intensive de limbă engleză la o universitate din New York, deoarece vrea o carieră în SUA. Gestul "senzaţional şi surprinzător" al preşedintelui de la Festivalul cinematografic de la Veneţia, de a se prosterna în faţa ei, "într-o atitudine de adoraţie" şi extrem respect, a plăcut publicului chinez, convins că idolul său îşi păstrează influenţa internaţională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite