Hunedoara:Urgenţele spitalelor au fost suprasolicitate de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii cu probleme digestive, cardiacii şi consumatorii de alcool au apelat la ajutorul medicilor.

Holurile Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean din Deva erau înţesate de oameni în această dimineaţă. Coridoarele înguste au fost atât de aglomerate de pacienţi şi însoţitori, încât cu greu li s-au făcut loc paturilor mobile şi scaunelor cu rotile în care erau aduşi alţi bolnavi. În zilele de sărbătoare, mulţi dintre pacienţi au aşteptat zeci de minute până au intrat la consultaţii.

Totuşi, întrucât li s-au dat prioritate cazurilor mai grave, oamenii s-au dovedit răbdători. Medicul Tănase Popa, şeful UPU de la Spitalul Judeţean, a spus că,  în  medie, în fiecare din ultimele trei zile, 150 de persoane au solicitat să fie consultaţi de personalul unităţii. Cei mai mulţi au fost suferinzii de afecţiuni  cardiace şi digestive. „Fiecăruia dintre pacienţi i-a fost acordată îngrijirea de care a avut nevoie. În ciuda aglomeraţiei, nu am avut probleme deosebite de sărbători ”, a spus doctorul Tănase Popa.

La spital, cu capetele sparte
La Spitalul de Urgenţe din Petroşani au ajuns în ultimele trei zile aproape 300 de persoane. „O mare parte dintre pacienţii care ne-au solicitat au venit cu traumatisme survenite unor agresiuni. Au fost oameni care, în urma consumului de alcool s-au luat la bătaie. Multe solicitări au fost  şi de la cei cu probleme biliare şi colici”, a declarat doctorul Ecaterina Remescu, managerul instituţiei.

De sărbători, la secţia de urgenţe a spitalului au fost aduşi şi doi copii care căzuseră de la înălţime. Unul dintre ei, în vârstă de 12 ani, aflat în stare gravă după ce a căzut de la etajul unu al blocului, a fost transportat la o clinică din Târgu Mureş. 
La Spitalul Municipal din Hunedoara au fost mult mai puţine solicitări în această perioadă. Cel mult 60 de persoane au apelat la medici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite