Hunedoara: O prostituată, cel mai mare datornic la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioană absolută este o tânără de 23 de ani, care are de plătit 10.000 de lei din 235 de amenzi încasate în cinci ani.

Cei mai mari datornici  la bugetul local al Devei sunt femei care prestează ilegal servicii sexuale contra cost. Şefa serviciului Taxe şi Impozite din Primăria Deva, Carla Popa, spune că „traseistele” devene conduc plutonul celor care datorează bani la bugetul local. „Primele 10 locuri în topul datornicilor la bugetul oraşului Deva este ocupat de femei care practică prostituţia.
Peste 60 la sută din sumele neîncasate, adică 1,2 milioane de lei, sunt amenzi neplătite.  Primim notificări de amenzi din toată ţara, de pe unde aceste femei stabilite la Deva îşi fac meseria. Unele din ele primesc chiar şi două amenzi în aceeaşi zi”, a spus Popa.

Nu au ce să îi execute


Pe primul locul în topul datornicilor deveni este o prostituată de 23 de ani, care a încasat 235 de amenzi în valoare totală de 10.000 de lei. Până acum nu a plătit niciun ban. Pentru recuperarea banilor, prin Biroul de executare silită, se obţine în instanţă decizie pentru executarea de sechestru sau,  după caz, de poprire pe salariu sau pensie. „În cazul femeii nu am avut ce executa. Este insolvabilă. Nu are nimic al ei care poate folosi la stingerea datoriei. Prin urmare, în instanţă, amenzile i-au fost convertite în zile de muncă în folosul comunităţii”, a declarat Carla Popa.  

Bugetul Primăriei Deva are de recuperat în prezent două milioane de lei de la contribuabili. Suma reprezintă contravaloarea neplătită a amenzilor care ar fi trebuit să intre în bugetul local din contravenţiile aplicate de poliţie pentru prostituţie, încălcări ale legislaţiei rutiere, pentru tulburarea liniştii publice, ori locuire fără forme legale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite