Hunedoara: 11.000 de mineri ameninţă cu greva de avertisment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile dintre sindicatele minerilor din Valea Jiului şi administraţia Companiei Naţionale a Huilei Petroşani (CNH) au eşuat ieri.

Reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei Petroşani nu sunt dispuşi să le acorde ortacilor majorarea salarială de zece procente.

Prim-vicepreşedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), Petre Nica, a declarat că administraţia CNH susţine că bugetul pentru acest an nu permite majorarea salariilor ortacilor nici măcar cu un procent.

„Singurul aspect asupra căruia am căzut de acord este acordarea de cadouri pentru copiii ortacilor, în valoare de 60 de lei fiecare, de două ori pe an, în data de 1 iunie şi înainte de Crăciun”, a spus Nica. El a adăugat că negocierile vor fi reluate astăzi, la ora 13.00, dar în cazul în care CNH nu va accepta o majorare a salariilor, minerii vor intra, în zilele următoare, în grevă de avertisment. Liga Sindicatelor a început strângerea de semnături pentru declanşarea acţiunii de protest. 

La CNH Petroşani mai lucrează aproximativ 11.000 de angajaţi, iar pentru declanşarea grevei sunt necesare peste 5.500 de semnături.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite