Hunedoara: Vinovaţii de explozia de la Petrila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explozia în care şi-au pierdut viaţa 13 mineri a fost cauzată de nerespectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă.

Cinci şefi de la EM Petrila au fost găsiţi vinovaţi de Inspecţia Muncii pentru explozia în care 13 mineri şi-au pierdut viaţa, iar alte 15 persoane au fost grav rănite. Printre cei cinci vinovaţi se numără directorul Exploatării Miniere (EM) Petrila, inginerul şef Securitate în Muncă, şeful Staţiei de Salvare,  inginerul şef de producţie şi şeful Sectorului I de la EM Petrila.

Şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Petroşani (ITM), Ileana Bodea, a declarat că, pentru primii trei, s-a propus cercetarea penală. Celelalte două persoane au murit în explozia din 15 noiembrie 2008. Potrivit raportului Comisiei de Cercetare, deflagraţia a fost cauzată de nerespectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă. Inspectorii muncii au aplicat 18 amenzi, 14 dintre acestea Exploatării Miniere Petrila şi patru Companiei Naţionale a Huilei Petroşani (CNH), valoarea lor cumulată fiind de 152.000 de lei.

„În total, 28 de persoane de la Exploatarea Minieră Petrila şi CNH Petroşani au încălcat legislaţia, dar, potrivit legii, amenzile vor fi aplicate celor două societăţi amintite”, a adăugat Ileana Bodea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite