Hunedoara: VIDEO Traficanţi de turci arestaţi la cafenea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: VIDEO Traficanţi de turci arestaţi la cafenea
Hunedoara: VIDEO Traficanţi de turci arestaţi la cafenea

Migranţii erau în special cetăţeni turci care voiau să ajungă în ţări ca Austria şi Germania ca să lucreze.

Ofiţerii de la Crimă Organizată au anihilat, la Deva, o reţea extinsă de traficanţi de migranţi care a acţionat în ultimii doi ani pe teritoriul României, în judeţele din vestul şi centrul ţării. Reţeaua era formată din turci, bulgari, maghiari şi români, iar liderul ei se află în Turcia. În schimbul unor sume de bani, care ajungeau până la 6.000 de euro, traficanţii au ajutat mai mulţi turci, sirieni şi kurzi să treacă ilegal frontierele României spre Occident.

În urma descinderilor din weekend, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba (BCCO) au identificat opt migranţi (şapte turci şi un sirian) care plătiseră traficanţilor pentru a ajunge în Austria. Cele opt persoane vor fi expulzate. 

Grupare bine structurată

De asemenea, ofiţerii BCCO au reţinut şase membri ai grupării de traficanţi, cinci dintre ei fiind arestaţi de magistraţii Tribunalului Hunedoara.

„În România, migranţii erau preluaţi de membri ai grupării şi cazaţi succesiv în mai multe locaţii, în apartamente sau pensiuni izolate. Între localităţile de cazare, ei erau transportaţi cu autoturisme închiriate de către membrii grupării ori erau trimişi cu trenul. Aveau asupra lor bilete în limba română, pe care era trecută destinaţia şi pe care le arătau taximetriştilor cu care ajungeau la adresele respective. După ce traficanţii strângeau un grup de 20 de migranţi, îi transportau în zona frontierei de vest, îi îmbarcau clandestin în autotrenuri de transport marfă şi îi treceau fraudulos în Ungaria prin punctele de trecere a frontierei Nădlac, Turnu, Petea şi Salonta. Din Ungaria, migranţii erau preluaţi de ceilalţi membri ai grupului”, a spus comisarul-şef Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite