Hunedoara: VIDEO Castelul Corvinilor a primit sute de oaspeţi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi se află în restaurare, cel mai important monument din Hunedoara nu duce lipsă de vizitatori. Azi, câteva sute de copii au fost primiţi la castel cu barzi şi domniţe.

Muzica medievală a răsunat între zidurile Castelului Corvinilor de la Hunedoara. Monumentul istoric a avut sute de vizitatori din întreaga ţară şi din Ungaria. Cei mai încântaţi au fost copiii. Mai multe grupuri de elevi din judeţele Gorj, Alba, Sibiu, Harghita şi Satu Mare au stat cuminţi la coadă, pentru a intra în fortăreaţă. Deşi castelul se află în restaurare, iar zidurile din curtea interioară ale monumentului sunt flancate de schele, turiştii au avut ce vedea.

Un loc special
Ei au fost ghidaţi prin sălile vestigiului de domniţe îmbrăcate în costume specifice Evului Mediu, iar un muzicant le-a cântat la chitară melodiile aceleiaşi epoci. „Nu este prima dată când venim aici. Ne-au plăcut locul şi împrejurimile Hunedoarei întotdeauna, de aceea facem, anual, excursii cu elevii la Castelul Corvinilor”, spune profesorul Alexandru Văietiş, însoţitorul unui grup de peste 20 de elevi veniţi din judeţul Gorj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite