Hunedoara: UPDATE Occidentul, interzis de DIICOT migranţilor ilegali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: UPDATE Occidentul, interzis de DIICOT migranţilor ilegali
Hunedoara: UPDATE Occidentul, interzis de DIICOT migranţilor ilegali

Transfugii care au plătit mii de euro să vadă Occidentul au ajuns în România în containere şi portbagaje, dar vor fi expulzaţi în cel mai scurt timp în ţara de origine. 

Deşi au dat câte 5.000 – 6.000 de euro pentru a ajunge pe „tărâmul făgăduinţei”, în Spaţiul Schengen, cei opt migranţi turci şi sirieni prinşi de ofiţerii DIICOT după ce aceştia au anihilat reţeaua de traficanţi, vor fi întorşi în ţara de origine şi vor primi interdicţia de a mai călca în România în următorii cinci ani. „Ei se află, în prezent, în Centrul de primire a străinilor din Arad, dar vor fi expulzaţi. În urmă cu câteva săptămâni, alţi migranţi care au apelat la gruparea traficanţilor pentru a ajunge ilegal în Occident au fost întorşi în ţara de unde au venit”, a spus comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba.

 Au ajuns în România în portbagaj
Haje Rzkar a plătit traficanţilor 5.000 de euro, sperând  că va ajunge în Austria. Originar din Siria, el a trecut ilegal, pe jos, graniţa în Turcia, îndrumat de călăuze din rândul traficanţilor. În urmă cu două săptămâni, a ajuns în România ascuns în containerul unui autotren şi până zilele trecute, când a fost găsit într-un apartament,fusese „plimbat” prin diverse locaţii izolate din ţară, ţinut în condiţii minime de supravieţuire, pentru ca profitul traficanţilor să fie maxim. A aşteptat, însă, în zadar, momentul în care va trece dincolo de frontiera de vest a ţării. La fel i s-a întâmplat şi turcului Faik Taga, găsit de ofiţerii DIICOT în acelaşi apartament cu sirianul. Bărbatul fusese adus din Bulgaria în România în portbagajul unui autoturism. Pentru câte 6.000 de euro, altor doi turci le-au fost procurate acte de identitate false, însă pentru că au vrut să renunţe să mai ajungă în Occident, au fost lăsaţi de traficanţi în apropiere de punctul de trecere a frontierei de la Salonta, cu indicaţia să se descurce singuri.

Şase membrii ai grupării traficanţilor au fost arestaţi la sfârşitul săptămânii trecute, la Deva, de magistraţii Tribunalului Hunedoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite