Hunedoara: Suporterii hunedoreni vor Corvinul înapoi (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedorenii cer autorităţilor să păstreze tradiţia sportivă a oraşului prin reactivarea clubului sportiv Corvinul 1921.

Peste o sută de suporteri ai fotbalului hunedorean s-au adunat luni, 6 aprilie 2009, la ora 14.30, la statuia lui Michael Klein, pentru a reaminti autorităţilor că doresc revigorarea Clubului „Corvinul 1921”. Coordonatorul suporterilor din Hunedoara, Daniel Gheorghiţă, a declarat că susţinătorii Clubului Corvinul doresc reactivarea acestuia, pentru a păstra tradiţia de aproape 90 de ani a fotbalului hunedorean. Unii dintre suporteri spun că nu sunt interesaţi de înfiinţarea unui alt club şi adaugă că ar fi de acord cu acest lucru, numai dacă noua grupare ar purta numele Corvinul.

Vor numele vechiului club

Manifestarea corviniştilor vine după ce Consiliul local Hunedoara a aprobat, în şedinţa extraordinară din data de 27 martie, înfiinţarea unui asociaţii non-profit şi a unui club de fotbal, care ar urma să joace pe stadionul „Michael Klein”. Dan Bobouţanu, fost ofiţer de presă la Corvinul 2005, a declarat că autorităţile locale vor face tot posibilul pentru a folosi vechea denumire a Clubului, dar marca este deţinută de FC „Corvinul Hunedoara”, reprezentat de Mircea Alic. Primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada, spune că autorităţile locale sunt dispuse să cumpere dreptul de folosinţă al brand-ului Corvinul, însă numai dacă Primăria va dispune de suma pe care ar putea să o ceară actualul deţinător.

Dispută pe brand-ul Corvinul

Daniel Gheorghiţă a menţionat că suporterii Clubului „Corvinul 1921” speră ca în data de 15 mai  2009 gruparea hunedoreană să fie reafiliată la Federaţia Română de Fotbal. „Noi avem promisiuni de susţinere din partea primarului Hunedoarei, Ovidiu Hada şi a preşedintelui Clubului, Mircea Alic. În acest moment Clubul „Corvinul 1921” are de plătit drepturi în valoare de 50.000 de dolari pentru 10 jucători care au activat până în 2004, iar ulterior va putea fi reactivată. Banii aceştia nu ar fi o problemă, ci susţinerea grupării pe termen lung”, a afirmat Gheorghiţă. Preşedintele FC „Corvinul 1921”, Mircea Alic, a declarat că gruparea pe care o reprezintă vrea să recupereze 200.000 de euro de la Florin Uscatu, patronul Clubului “Corvinul 2005”, care a folosit ilegal brand-ul echipei hunedorene. „Curtea de Apel Alba-Iulia ne-a dat câştig de cauză şi a stabilit valoarea despăgubirilor la 15.000 de euro, însă noi nu am fost mulţumiţi, aşa că următoarea înfăţişare va avea loc în luna mai, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a adăugat Alic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite