Hunedoara: Străzile unui cartier devean, asfaltate cu praf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de familii aşteaptă în zadar asfaltarea drumurilor distruse de cei care au lucrat la reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.

Încă din toamna anului trecut, mai multe familii din Deva aşteaptă ca străzile din cartierul unde locuiesc să fie reasfaltate. Locatarii imobilelor situate în apropierea gării, spre vechea fabrică de pâine, sunt supăraţi că după ce au fost finalizate lucrările la reţelele de apă şi canalizare, nimeni nu s-a mai ocupat de reabilitarea drumurilor distruse. În loc de asfalt, peste şanţuri a fost turnat nisip şi pământ, iar sub greutatea maşinilor străzile au cedat. „Acum drumul este plin de gropi. Şi este mult praf, din cauza căruia nu mai putem deschide ferestrele. Nu ieşim nici măcar în curte, pentru că vântul ne umple ochii de ţărână. Ne-am îmbolnăvit”, se plânge Avel Bazan, un localnic de pe strada Alexandru Vlahuţă. Vecinul lui, Iosif Moise, povesteşte că atunci când plouă, drumul devine impracticabil, iar oamenii se înarmează cu perii şi cârpe şi ies să cureţe noroiul de pe zidurile caselor.


Răbdarea, ultima soluţie

Pustii, prăfuite şi izolate, strada Alexandru Vlahuţă şi alte patru drumuri adiacente sunt asemuite cu un deşert. De vină, susţine conducerea Primăriei Deva, sunt firmele care au contractat lucrările de asfaltare. „Cei care au câştigat licitaţiile pentru efectuarea asfaltărilor nu şi-au respectat obligaţiile contractuale. Noi încercăm să îi determinăm să le respecte. Au ultimatum să îşi îndeplinească sarcinile până în luna august 2009, altfel vor fi penalizaţi”, a spus Florin Oancea, viceprimar al municipiului Deva.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite