Hunedoara: Şomerii au intrat la bursă câte cinci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de şomeri din Deva şi 500 la Hunedoara şi-au căutat astăzi o slujbă la Bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Hunedoara. Cozile au obligat organizatorii să reglementeze accesul şomerilor în Bursă

Potrivit Adinei Pall, şef agenţie locală Deva, în reşedinţa de judeţ, bursa a reunit 11 firme cu o ofertă totală de 81 de job-uri. La o oră de la debutul bursei nu se făcuse nicio angajare.

Petru Voinea este şomer de peste un an de zile. El spune că şi-a căutat fără succes de lucru la toate bursele de până acum şi este sceptic că-şi va găsi ceva astăzi. „Eu sunt muncitor necalificat. Toţi îmi cer un CV după care nu se mai întâmplă nimic. Deja vin cam fără speranţă la astfel de burse”, spune deveanul. „Oferim patru posturi de electricieni şi două de electromecanic, dar din păcate nu găsim candidaţi calificaţi pentru asta. Am discutat deja cu şapte candidaţi şi nici unul nu este corespunzător cerinţelor”, a spus Victor Ciobanu, administrator la Prima Telecom.

La Hunedoara şomerii s-au înghesuit pentru slujbe prost plătite

Astăzi, la orele nouă, cel puţin 200 de hunedoreni au venit să aplice pentru un post pus la dispoziţie de angajatorii ofertanţi la bursa locurilor de muncă. Unii dintre şomeri auziseră că sunt disponibile în jur de 500 de locuri de muncă. De fapt, ofertele erau raportate la întregul judeţ, iar pentru municipiul Hunedoara abia aproximativ 100 de locuri de muncă sunt vacante, la aproape 2.500 de şomeri. Din cauza aglomeraţiei, în încăperea unde erau aşteptaţi de angajatori, oamenii nu au mai fost lăsaţi să intre decât pe rând, câte patru-cinci. Şomerii s-au călcat în picioare pentru a ajunge în faţa ofertanţilor, dar au plecat dezamăgiţi. „Au numărat vreo cinci angajatori, însă nu am avut ce alege din oferta lor. Cei de la agenţie m-au luat într-o bază de date, apoi am completat un chestionar în care trebuia să îmi spun părerea despre cum a fost organizată bursa locurilor de muncă şi am plecat... cu mâna goală”, spune Cristian Voicu, un tânăr din localitate. Deşi oferta a fost sub aşteptările „clienţilor” (câteva posturi de agent de pază, confecţioner, muncitor necalificat şi altele, toate plătite cu salarii mici), mulţi hunedoreni au rămas cu sparanţa că vor putea renunţa în curând la statutul de şomer

În primul trimestru din acest an, şi-au găsit de lucru prin sistemul burselor organizat de AJOFM un număr de 193 de şomeri. Numărul total al şomerilor hunedoreni era la 31 martie 2009 de 17.148 de persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite