Hunedoara: Şoferii vitezomani, pândiţi pe şosele bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de conducători au fost amendaţi pentru depăşirea vitezei. Drumurile proaste din judeţ nu dau prea multe opţiuni pentru amplasarea aparatelor radar.

De la începutul anului, în cele aproximativ zece locuri din judeţ unde agenţii de circulaţie i-au aşteptat pe vitezomani cu aparatele radar, mai mult de 3.000 de şoferi au fost sancţionaţi pentru depăşirea vitezei legale. Iar alţi peste 100 de conducători de autoturisme au rămas fără permise de conducere.
Acţiunile Serviciului Poliţiei Rutiere au fost mai numeroase de la venirea verii, susţin poliţiştii. Numai zilele trecute, câteva zeci de şoferi au fost prinşi de radarele în cascadă amplasate pe drumul naţional 7, câte două pe raza judeţului Arad şi alte două în Hunedoara. 

„Puncte negre” periculoase
„Radarele sunt amplasate, de obicei, în zonele unde carosabilul poate permite circulaţia cu viteze mari. Pe aceleaşi porţiuni de şosea au avut loc cele mai multe accidente rutiere grave”, a spus Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. În judeţul Hunedoara au fost identificate opt „puncte negre”, locuri unde riscul producerii unor accidente este foarte ridicat.
Sunt la Mintia, Burjuc, Zam, Gurasada, Spini, Turdaş, la halta Geoagiu şi pe traseul Colţul Pietrei – Săcămaş. „Punctele negre” reprezintă fie locuri unde vizibilitatea pe carosabil este foarte redusă, fie curbe periculoase ori porţiuni de drum bun, unde şoferii au posibilitatea să calce pedala acceleraţiei. Alături de şoseaua care leagă Hunedoara de Sântuhalm, zonele marcate de pe drumul naţional sunt preferate de poliţişti pentru amplasarea radarelor.

Vitezoman, aproape iertat
Deşi poliţiştii se mândresc cu numărul mare de amenzi date şoferilor care au accelerat peste limita legală, o mare parte dintre vitezomani au fost înregistraţi degeaba de aparatele radar. Este cazul conducătorului unui Mercedes, cu numere de Italia, „prins” la sfârşitul anului trecut la ieşirea din Sarmizegetusa, circulând cu 207 de km/h şi care nu a oprit la semnalul agenţilor.
Nu au avut ce face decât să trimită, ulterior, o solicitare autorităţilor italiene, pentru a identifica proprietarul maşinii. Însă, în cele cinci luni trecute de la incident, nu au primit niciun răspuns, termenul de şase luni până la prescriere urmând să expire peste trei săptămâni.

Viteza duce la accidente
În primele luni ale anului 2009, şapte persoane au decedat şi alte aproape 30 au ajuns în stare gravă la spital, în cele câteva zeci de accidente de circulaţie produse în judeţ din cauza vitezei excesive. Alte 15 accidente rutiere grave au fost cauzate de pietoni, iar în şapte cazuri, şoferii au accidentat grav sau au provocat decesul unor persoane care traversau regulamentar strada.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite