Hunedoara: Scumpirea ţigărilor aduce mulţi clienţi contrabandiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atraşi de preţul mic, fumătorii hunedoreni au devenit consumatori de ţigări de contrabandă.

În timp ce comercianţii de ţigări timbrate înregistrează o scădere a vânzărilor de aproximativ 15 la sută, contrabandiştii fac cu greu faţă cererii. Hăituiţi de poliţişti, au renunţat să-şi mai expună marfa “ca în vremurile bune” şi au trecut la metode mai subtile de racolare a potenţialilor clienţi.

În pieţe, te informează pe un ton scăzut că au ţigări ieftine de vânzare. Dacă eşti amator îţi prezintă marfa ascunsă sub haină în timp ce ceilalţi “coechiperi” urmăresc cu atenţie ce se întâmplă în jur. Preţul unui pachet depinde de marca ţigării. Cele mai ieftine sunt trei lei iar cele mai scumpe ajung şi la 4,5 lei. Oricum, mult mai ieftine decât cele pe care le găseşti în magazine.

Iulian din Deva cumpără ţigări de contrabandă de mai bine de trei ani. “Îi cunosc pe toţi cei care vând ţigări netimbrate. Mie îmi convine preţul. Iar de când ţigările din magazine s-au scumpit, majoritatea prietenilor mei au devenit clienţii contrabandiştilor”, spune Iulian.

Poliţia nu poate combate fenomenul


De cealaltă parte a baricadei se află poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor, care încearcă să reducă din amploarea acestui fenomen. “În mare măsură, poliţiştii îi cunosc pe cei care fac contrabandă cu ţigări şi locurile unde aceştia îşi vând marfa. Săptămânal, avem cam trei cazuri în care poliţiştii le confiscă marfa şi le întocmesc dosare penale pentru evaziune fiscală”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite