Hunedoara: Şcolile de jandarmi sunt luate cu asalt de civilii din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comparativ cu anul trecut, numărul celor care vor să devină jandarmi a crescut de şapte ori.

Tentaţia unei slujbe sigure, un salariu decent şi multe alte facilităţi au făcut ca numărul hunedorenilor interesaţi de profesia de jandarm să crească exponenţial. Astfel, dacă anul trecut, când criza economică era doar un zvon, doar 15 hunedoreni îşi depuneau dosarele pentru admiterea într-o instituţie de învăţământ din cadrul Jandarmeriei. Anul acesta numărul dosarelor a crescut de şapte ori.

„Avem un număr foarte mare de persoane care şi-au depus dosarele pentru a se înscrie la şcolile de subofiţeri sau la Academie. Cred că principalul motiv este criza economică. Practic, neavând alte alternative de angajare, mulţi dintre ei s-au gândit să opteze pentru o carieră militară. Şi pentru că, înscrierile continuă, ne aşteptăm ca numărul celor care se vor înscrie să fie de cel puţin opt ori mai mare decât anul trecut”, a declarat Răducu Nicolae, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara.

Examene dificile

La nivel naţional există 415 locuri disponibile. Dintre acestea, 106 sunt pentru cei care doresc să urmeze cursurile Academiei, restul fiind pentru şcoli de subofiţeri şi maiştri militari. Examenele nu sunt deloc uşoare şi presupun examene medicale, probe sportive, examinări psihologice şi, bineînţeles, examene scrise.

„Am 25 de ani şi, în ultimii doi ani am fost nevoit să-mi schimb serviciul de trei ori. M-am săturat de patronii din judeţ. Vor să munceşti până la epuizare, iar când vine vorba să te plătească se fac că plouă. Aşa că m-am hotărât să mă înscriu la examenul pentru subofiţeri. Ştiu că Jandarmeria e o muncă grea, dar e un loc de muncă stabil şi bine plătit”, a  declarat Mihai Stere, un proaspăt candidat din Deva.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite