Hunedoara: S-a înecat în Mureş, pentru a-şi salva iubita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: S-a înecat în Mureş, pentru a-şi salva iubita
Hunedoara: S-a înecat în Mureş, pentru a-şi salva iubita

Ca în fiecare vară, apele Mureşului şi-au cerut, din nou, tributul. Un tânăr din Deva a murit scufundat în râul Mureş, dar a reuşit să îşi salveze prietena de la înec.

Trei echipaje de pompieri au căutat cu bărcile ore în şir cadavrul unui bărbat, luat de apele râului Mureş. În cele din urmă, ei au găsit trupul neînsufleţit, oprit în nămol, în apropiere de locul unde tânărul se înecase.
Cu o seară în urmă, deveanul Cozmoiu Ioan, în vârstă de 36 de ani, a venit la scăldat cu prietena lui, o tânără din localitate, în locul numit „La apa caldă”, sub barajul de pe râul Mureş, de la Mintia.

I-a sărit în ajutor
„Ea nu ştia să înoate, dar s-a aventurat câţiva metri de mal, în apa tulbure. A fost luată de curenţi, iar el, când a văzut-o că strigă după ajutor, a sărit imediat după ea. A apucat-o de mână şi a tras-o spre malul apei, de unde a fost luată pe braţe de un pescar. El însă nu s-a mai putut salva, fiind înghiţit, pur şi simplu, de Mureş”, povesteşte Mihai Cozmoiu, fratele bărbatului înecat. Tânărul salvator ştia să înoate foarte bine şi cunoştea locul, fiind unul dintre preferatele lui. Apropiaţii săi nu îşi explică de ce s-a întâmplat tragedia.  

Ape tulburi
Cadavrul nu s-a mai ridicat la suprafaţă. Duminică seara, o echipă de scafandrii a venit să îl caute, dar nu a mai intrat în râu după el, pentru că apa Mureşului era prea tulbure, Pompierii au aruncat bolovani în zona unde tânărul s-a înecat, sperând ca valurile să îl scoată deasupra apei. Nu s-a întâmplat. „Căutările au fost reluate de pompieri, cu bărcile de salvare, a doua zi. Intenţionam să căutăm trupul pe Mureş, în aval, pe o distanţă de aproape 50 de kilometri de la locul înecului, între Mintia şi Zam. Cadavrul a fost găsit însă în zona unde bărbatul s-a înecat”, a declarat locotenentul Anemona Doda, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. 

Blestemul Mureşului
Duminică seara, aproape în acelaşi timp în care deveanul şi-a pierdut viaţa în apele Mureşului, la barajul de la Mintia, o tragedie similară s-a petrecut la Geoagiu, pe acelaşi râu, în apropierea unei balastiere. Un adolescent în vârstă de 16 ani, din Cugir, venit la scăldat cu prietenii, a fost luat de curenţii râului, scufundat şi înecat. „Pompierii i-au găsit, la locul indicat, trupul care plutea la suprafaţa apei. Băiatul a fost scos fără suflare din apă, cu ajutorul unei bărci, iar paramedicii s-au luptat să-l resusciteze, pe mal, mai bine de o oră. Eforturile lor au fost însă zadarnice”, spune locotenentul Anemona Doda.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite