Hunedoara: Protecţia Copilului va pune pe liber peste 100 de salariaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul instituţiei este cu 5,5 milioane de lei mai mic decât anul trecut. Reorganizarea va începe cu închiderea centrelor de zi pentru minori, iar angajaţii vor fi trimişi în şomaj.

Criza  obligă  circa zece la sută din salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara să treacă de la statutul de asistenţi sociali, la cel de asistaţi social.
Programul de restructurare al instituţiei, aflat în faza finală dinaintea aprobării de către  autoritatea tutelară, Consiliul Judeţean Hunedoara, va începe cu asanarea centrelor de zi pentru copii şi concedierea a circa 125 de salariaţi sociali. Din cele declarate de Viorica Popescu, directorul instituţiei,  rezultă că acest program menit să  reducă drastic cheltuiele este impus de diminuarea  bugetului Direcţiei cu 5,5 milioane de lei,  faţă de 2008.  În dezacord cu această opinie,  Mariana Niţă, lidera sindicatului “Cetate” din instituţie, spune că închiderea centrelor de zi va creşte cheltuielile. “Sunt aproape 100 de copii, cu mari probleme acasă, pe care aceste centre îi ajută zilnic cu o masă caldă şi sprijin pentru şcoală. Fără acest suport, pe care nu îl găsesc la ei acasă,  majoritatea acestor copii vor trebui instituţionalizaţi în regim permanent, 24 de ore din 24, cu costuri incomparabil mai mari”, a spus Mariana Niţă.
Conform planificărilor, vor fi închise centrele de zi din Petroşani, Lupeni  şi  Deva, precum şi patru din cele cinci apartamente familiale existente în Valea Jiului. Directorul DGASPC a spus că minorii nu vor rămâne fără sprijin, ei urmând să fie comasaţi într-o singură locaţie. În prezent, 50 de salariaţi ai DGASPC Hunedoara au fost trimişi acasă din lipsă de fonduri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite