Hunedoara: Profesorii din Hunedoara sună clopoţelul pentru grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neaplicarea legii privind majorările salariale şi intenţia Guvernului de a descentraliza învăţământul au creat nemulţumiri în rîndul profesorilor

Dascălii din judeţul Hunedoara au început să strângă semnături pentru declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge până la greva generală. Preşedintele Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Hunedoara (SIP), Paul Rusu, a declarat că profesorii din judeţul Hunedoara sunt nemulţumiţi că Guvernul nu aplică legea privind majorările salariale, dar şi din cauza intenţiilor de descentralizare a sistemului educaţional.
Rusu susţine că, dacă directorii de şcoli vor ajunge să fie numiţi de primari, întreg învăţământul va fi politizat. De asemenea, dascălii hunedoreni se declară nemulţumiţi de pierderea titulaturii şi spun că sunt ţări europene unde sistemul naţional centralizat funcţionează excelent. Liderul SIP Hunedoara adaugă că mâine se va şti câţi dintre profesorii hunedoreni sunt de acord cu declanşarea protestelor, urmând ca un calendar exact al acestora să fie stabilit în zilele următoare. Acţiunile de protest ar putea să debuteze cu mitinguri, care se vor desfăşura inclusiv în perioada negocierilor, care vor avea loc săptămâna viitoare în Capitală şi ar putea să continue cu boicotarea tezelor unice, greve de avertisment şi apoi grevă generală. Sindicatul Învăţământ Preuniversitar Hunedoara are 6.400 de membri. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite