Hunedoara: Oraşul devine centură pentru maşini grele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restricţia este valabilă de astăzi până în 15 iunie. În toată această perioadă, TIR-urile sunt dirijate pe Arad-Deva şi Timişoara-Reşiţa-Caransebeş.

Circulaţia camioanelor mai mari de 7,5 tone care mergeau pe Drumul Naţional 6, Timişoara-Recaş-Lugoj, va fi oprită de astăzi până în 15 iunie. Maşinile de mare tonaj vor fi deviate de la intrarea în ţară pe traseul Arad-Ilia-Deva-Simeria sau pe ruta Arad-Timişoara-Reşiţa-Caransebeş.

Chiar dacă a fost luată pentru urgentarea lucrărilor la drumul Timişoara-Lugoj, decizia va crea probleme în spaţiul urban, pentru că traficul greu este adus în Timişoara şi Reşiţa. Reprezentanţii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara speră că traseul Reşiţa-Timişoara va fi mai puţin folosit, în favoarea rutei de pe Drumul Naţional 7, Arad-Deva.

„Vor fi montate indicatoare rutiere şi fiecare şofer de camion va primi un fluturaş în vamă şi va fi direcţionat spre Arad-Ilia-Deva”, a spus directorul adjunct al DRDP Timişoara, Horaţiu Simion. Acesta nu are însă nicio garanţie solidă că şoferii de TIR vor alege să circule pe drumul Arad-Deva şi nu pe Timişoara-Reşiţa, către Bucureşti, mai ales că acest traseu este mai scurt cu aproximativ 80 de kilometri şi nici nu se lucrează, aşa cum se întâmplă în zona Simeria.

Timişoara va fi sufocată

Cei mai afectaţi de devierea traficului sunt timişorenii, pentru că şoferii de TIR care aleg să meargă la Bucureşti prin Timişoara-Reşiţa-Caransebeş vor traversa Timişoara de la nord la sud, pe o distanţă de aproximativ 20 de kilometri. Camioanele vor intra prin Calea Aradului, pe traseul Pădurea Verde-Calea Buziaşului-Liviu Rebreanu-Calea Şagului. Primarul Gheorghe Ciuhandu s-a revoltat că primăria nici nu a fost anunţată de decizie, dar a acceptat situaţia, cu condiţia elaborării unei semnalizări corespunzătoare pentru a-i ajuta pe camionagii să iasă cât mai repede din oraş.

„Ne supunem interesului comun de a avea un drum de calitate pe Timişoara-Lugoj. Am cerut mai multă comunicare din partea Direcţiei de Drumuri şi, de asemenea, am stabilit ca firma să facă un plan de semnalizare pentru a nu bloca traficul în oraş”, a spus primarul. Oraşul va fi cu adevărat sufocat, pentru că de astăzi încep şi lucrările la Pasajul din Calea Şagului. (Au contribuit Cristian Franţ şi Tiberiu Stroia)

Fiecare şofer de camion va fi direcţionat spre Arad-Ilia-Deva
Horaţiu Simion, directorul adjunct al DRDP Timişoara

Am stabilit ca firma să facă un plan de semnalizare pentru a nu bloca traficul
Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei

TIR-urile fac turul Banatului

Nu numai Timişoara este afectată de mutarea traficului greu prin oraş. Şi la Reşiţa TIR-urile intră în municipiu şi sunt nevoite să traverseze un pod avariat după ce tot un camion a atins o grindă de susţinere. Ca şi la Timişoara, Direcţia Regională de Drumuri nu a anunţat pe nimeni de decizia luată.

„Nouă nu ni s-a comunicat nimic şi nu mă pot pronunţa pe marginea acestei probleme”, a spus Ilie Matei, şeful Servciului de Întreţinere a Domeniului Public Reşiţa. În judeţul Hunedoara, nu se iau măsuri speciale în urma devierii traficului, pentru că nu creează efecte majore. Indiferent de rutele alese, judeţul este tranzitat de aproximativ 30.000 de camioane zilnic.

Legendă:
Roşu: noua variantă pentru Timişoara - Lugoj
Albastru: Arad - Deva
Verde: Arad - Timişoara - Reşiţa - Caransebeş - Bucureşti


image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite