Hunedoara: Muzeografii deveni nu vor „Big Brother” la birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între conducerea Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva şi sindicatul instituţiei se duce o luptă încrâncenată având ca miză camerele video care monitorizează întreaga activitate din instituţie.

Potrivit liderului de sindicat,  Iosif Vasile Ferencz, montarea acestor camere de luat vederi este un afront adus demnităţii şi moralei salariatului cu atingeri necuviincioase chiar la viaţa lui privată. De cealaltă parte, directorul muzeului, Marcel Morar, consideră perfect normală existenţa unui sistem de monitorizare video într-o instituţie care găzduieşte valori de patrimoniu inestimabile.
„Chiar şi eu am în birou o cameră video şi nu consider că aceasta este un atentat la intimitatea mea atâta timp cât sunt filmat în calitate de salariat”, a spus Morar. Pentru că problema a făcut obiectul unei reclamaţii la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara acesta a dispus o anchetă la faţa locului. „Nu am găsit nici o încălcare a legislaţiei muncii în acest caz”, a spus Horea Iacob Raţiu, inspector şef ITM Hunedoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite