Hunedoara: Mopediştii hunedoreni sunt campioni la accidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de hunedoreni şi-au înscris scuterele la primăriile din Deva şi Hunedoara.

Peste 200 de mopede au fost înregistrate la Primăria Deva, de la începutul anului trecut. „Ne aşteptăm ca numărul tinerilor care vin să îşi înscrie mopedele să crească semnificativ, în următoarele săptămâni”, a spus Adriana Lazăr, de la primăria Deva. La Hunedoara, numărul mopediştilor este dublu.

Din ianuarie, 61 de persoane şi-au înscris mopedele, în 2008 numărul lor fiind de 471. Lor li se adaugă peste 650 de hunedoreni care şi-au înmatriculat până în prezent motocicletele. Afluxul de mopedişti se resimte pe străzile municipiilor. La Hunedoara, folosirea acestui mijloc de transport a devenit o adevărată modă, la fel şi mersul pe moped într-o roată, concursurile de viteză şi, cel mai adesea, lipsa echipamentului corespunzător.

În această situaţie, a crescut vertiginos şi numărul de accidente rutiere în care ei sunt implicaţi. În ultimele două zile, cinci mopedişti au ajuns la spital cu răni grave, în urma unor accidente de care s-au făcut vinovaţi. „Este normal ca o dată cu apariţia căldurii numărul mopediştilor crească, la fel şi numărul accidenelor rutiere în care sunt implicaţi. Dar nu avem probleme deosebite cu ei”, a spus comisarul Ion Tirinescu, şeful SPR Hunedoara. Până în prezent 429 de mopedişti au primit, amenzi de la poliţiştii serviciului rutier, cei mai mulţi pentru lipsa căştilor.

Trebuie să fie verificaţi

Conducătorii de mopede trebuie să aibă vârsta de 16 ani şi să deţină un atestat de curs de circulaţie rutieră organizat de şcolile de şoferi. „Era mai indicat ca, după trecerea cursurilor de legislaţie rutieră, cei care conduc mopede să dea şi un examen de verificare”, a afirmat Nicolae Marin, şeful Serviciului Public Comunitar Hunedoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite