Hunedoara: Medicii hunedoreni îşi pârăsc şefii la TelVerde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale cer plata salariilor şi acuză vicii legislative. Absolut toate apelurile hunedorenilor la linia gratuită a Ministerului Sănătăţii conţin nemulţumiri.

Jumătate dintre apelurile făcute de hunedoreni în acest an la linia fierbinte a Ministerului Sănătăţii (MS), „Ce te doare?”, au venit din partea unor cadre medicale.
Oana Grigore, funcţionar în cadrul Biroului de Presă al MS,  spune că, în perioada ianuarie-aprilie 2009, în registrele aparţinând liniei TelVerde s-au înregistrat 12 apeluri din partea unor petenţi care au afirmat că domiciliază în diferite localităţi din judeţul Hunedoara. Jumătate din aceste apeluri sunt ale unor hunedoreni care se plâng de salariile prea mici din sistem şi de legile care guvernează sistemul, legi pe care le consideră greşite.
Există însă şi reclamaţii punctuale. Astfel, un cadru medical îl acuză la TelVerde pe managerul unui spital că îndeamnă salariaţii să plătească o parte din datoriile bugetare ale instituţiei din propriul buzunar. Un alt apel sesizează întârzierea plăţii unor drepturi salariale pe luna ianuarie pentru personalul medical din cabinetele şcolare şi grădiniţe. Alte apeluri vizează nemulţumiri generale legate de pachetul legislativ care reglementează sistemul sanitar şi care provoacă probleme în funcţionarea şi organizarea spitalelor.

Pacienţii s-au plâns de medicii de familie
Pe lângă medicii şi asistentele medicale din judeţ, care au durerile lor, sunt şi pacienţi hunedoreni care au apelat la linia fierbinte. Unul din aceştia este nemulţumit că medicul său de familie a refuzat să menţioneze pe reţetă calitatea sa de fost deţinut politic, privându-l astfel de dreptul legal la gratuitate pentru tratament şi la transportul la o clinică de specialitate. Un alt hunedorean se plânge că la reevaluarea făcută de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a fost privat de dreptul de pensionare pe caz de boală. Unul dintre cei care au sunat a confundat hotline-ul MS cu centrul de relaţii cu clienţii al unui operator de telecomunicaţii şi a cerut numerele de telefon ale unor instituţii medicale din judeţ. 
Din totalul apelurilor venite din judeţul Hunedoara, unul singur provine din mediul rural, restul fiind adresate din zona urbană. Potrivit biroului de presă al MS,  niciunul din mesajele deţinute în baza de date a ministerului nu conţine mulţumiri adresate corpului medical din judeţ.

Medicii reclamă medici
Cele mai multe sesizări primite în acest an la Colegiul Medicilor din Judeţul Hunedoara provin de la reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. „Medicii-funcţionari de acolo reclamă faptul că foarte multe formulare de concediu medical,  întocmite de medicii de familie,  sunt completate greşit”, a spus Mircea Artean, preşedintele Colegiului Medicilor din Judeţul Hunedoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite