Hunedoara: Medici de familie sunt supăraţi pe Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, medicii de familie sunt obligaţi să utilizeze noile formulare pentru biletele de trimitere, cu toate că nu au de unde să le procure.

Medicii de familie hunedoreni s-au declarat foarte deranjaţi de faptul că sunt obligaţi să respecte o birocraţie imposibilă. Aceştia au obligaţia să folosească nişte formulare pe care autorităţile nu le-au pregătit.  

Birocraţie greu de înţeles

„Am încercat să obţinem noile formulare, însă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu le are încă. În aceste condiţii, eu voi folosi vechile bilete de trimitere, pentru că nu am altă soluţie”, a declarat medicul Petronela Trestian. Mai mult, tot de astăzi,  doctorii trebuie să folosească la prescrierea reţetelor denumirea substanţei active din medicament şi nu denumirea comercială.

„Aceasta este o mare eroare medicală, spune preşedinta Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie – Filiala Hunedoara, Ana-Aurelia Chiş Şerban, pentru că un medicament conţine, pe lângă substanţa activă, şi alte ingrediente. În momentul în care medicii recomandă, spre exemplu, acid acetilsalicilic pacienţii pot primi de la farmacie orice medicament din această familie, indiferent dacă produsul este compatibil  cu bolnavul sau nu.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite