Hunedoara: Magazinele de vechituri, afaceri de succes pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile mici afişate hainelor din „gubele” îi îndeamnă pe hunedoreni la consum nelimitat.

De le primele ore ale dimineţii, deşi este zi de sărbătoare,  o bună parte din zecile de magazine cu marfă „second hand” din municipiul Hunedoara au fost deschise. Clienţii nu s-au lăsat aşteptaţi, mai ales că, semn că patronii au adus marfă, în faţa unora dintre „gubele” au fost lăsaţi ostentativ mai mulţi saci de haine.

În ciuda mirosului puternic de dezinfectant ce răzbate dincolo de uşile larg deschise, în magazin, mai mulţi oameni cotrobăiau de zor într-un morman de îmbrăcăminte. Rufele au fost descărcate pe beton, în mijlocul localului, însă nimeni nu s-a arătat deranjat de această servire. 

Au răsărit ca ciupercile


Cele mai căutate sunt hainele de vară care, după aprecierea clienţilor, în urma unei spălări suplimentare, sunt bune de purtat, deşi mirosul de vechitură nu dispare în totalitate. „Eu trec de dimineaţă prin fiecare gubelă din cartier. Le iau pe rând, vreo 10 – 15 câte sunt, şi caut haine cu care sâmbăta, după ce le mai spăl şi le calc, merg în piaţa de vechituri de la Dunărea şi le vând la preţuri mai mari”, a spus Andrei Petroesc, un tânăr din Hunedoara.

Adolescentul are de unde alege. Marfă este din belşug, iar numărul magazinelor a crescut în ultimele luni, ajungând ca, numai în cartierul Micro 5, pe o rază de 200 de metri să se înghesuie, unele lângă altele, cel puţin 10 astfel de stabilimente. Comercianţii sunt foarte mulţumiţi de afacere. „Noi în fiecare marţi primim marfă. Hainele bărbăteşti, în special tricourile, sunt vândute imediat. Au venit clienţi şi le-au luat cu braţul, pentru că preţul de patru lei pentru un tricou de bumbac, din Germania, este mic”, a explicat Anuţa Spătar, vânzătoare la un magazin second hand înfiinţat în spaţiul comercial lăsat liber de falimentul unei cofetării. Femeia mai spune că marfa este adusă din Germania, prin intermediul unui depozit din Haţeg.

„O cumpărăm la sac fără să ştim prea multe despre ce se află în interior. Dar se pare că avem noroc pentru că hunedorenii se înghesuie să o cumpere. Găsesc, printre «gunoaie» şi lucruri foarte bune”, mai spune ea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite