Hunedoara: Jucării scoase din nasul şi urechile copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara, insectele îşi fac deseori cuib în căile respiratorii şi în canalele auditive ale celor mici.

Zeci de copii mici sunt aduşi, în fiecare vară, la cabinetele medicale din judeţ, pentru a scăpa de obiectele pe care le-au înghiţit, le-au aspirat pe nas şi le-au băgat în urechi.

Au înghiţit insecte

Medicii ORL şi-au folosit instrumentele în formă de cleşti lungi, înspăimântătoare pentru pacienţii cu vârste fragede, când aceştia au aspirat bucăţi de jucării din plastic sau metal, mărgele, biluţe, ochi de păpuşă şi o gamă variată de seminţe şi boabe. 

Mai ales în perioada verii, au apelat la medici copii şi adulţi cărora le-au intrat în ureche gândaci de bucătărie, muşte şi ţânţari. Mulţi hunedoreni au ajuns la spital cu urechea plină de scobitori şi chibrituri, după încercările nereuşite de a face insectele să iasă. Alţii, însă, au uitat de aceste „mărunţişuri”, venind la cabinetele ORL abia când s-au aflat la un pas de asfixiere ori s-au ales cu otită.

Elena Teban, medic ORL, le recomandă părinţilor să fie mult mai atenţi unde şi cu ce fel de jucării îşi lasă copii să se joace. Astfel de obiecte mărunte aspirate sau înghiţite au provocat infecţii grave şi chiar moartea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite