Hunedoara: Joaca profilor de-a greva derutează elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din şcolari nu a fost în bănci încă de la prima oră. Teza unică la limba şi literatura română care trebuia să fie susţinută astăzi se amână pe joi. Întreaga situaţie cu ,,facem grevă, nu mai face grevă” s-a răsfrânt asupra elevilor, care au fost daţi peste cap de schimbările de pe o zi pe alta.

Unii au venit la şcoală încă de la prima oră, în timp ce alţii au fost mai întârziaţi. ,,Eu am aflat de la televizor că astăzi trebuie să vin la şcoală, deşi ieri profesorii ne-au spus să stăm acasă. Din toată această situaţie mă bucur doar că vom susţine teza joi, pentru că, dacă era amânată o perioadă de timp mai îndelungată, se ajungea ca toate tezele să fie suţinute succesiv şi nu mai puteam învăţa, deoarece nu era suficient timp”, a declarat, în această dimineaţă, Ioana Lazăr, elevă în clasa a VII-a.

Ieri da, astăzi, ba
Deşi, ieri, conducerile a 182 de şcoli din cele 186 din judeţ anunţau că, astăzi, orele de curs vor fi suspendate din cauza grevei, pe ultima sută de metri lucrurile au rămas neschimbate. ,,Aseară, după ora 19.00, am început să sunăm colegii şi să ne anunţăm reciproc că, astăzi, orele vor decurge normal. Apoi am înştiinţat elevii că trebuie să vină la şcoală, deşi iniţial au fost anunţaţi că vor rămâne acasă”, a precizat viceliderul de sindicat de la Şcoala Generală ,,Andrei Şaguna” din Deva, Cornelia Micu.
Ieri,  pe uşile de la intrarea în şcoală erau lipite chiar afişe prin care elevii erau informaţi că, astăzi, nu se fac ore. Afişele au fost dezlipite, iar în această dimineaţă au fost puse altele, de această dată în cancelarie. ,,Acestea prezintă argumentele suspendării grevei, amânării tezei unice la limba şi literatura română şi legea salarizării unice în favoarea noastră”, a adăugat Cornelia Micu.

Acelaşi pericol
Deşi, momentan, greva dascălilor s-a suspendat, protestele ar putea fi reluate săptămâna viitoare. Mai precis, pe 23 mai, când este programată cea de-a doua teză unică, la matematică. ,,Este vorba despre o luptă cu bătaie lungă. Dorim o descentralizare corectă şi o lege a salarizării unice care să situeze învăţământul pe o treaptă superioară. Mâine urmează să ne întâlnim din nou, la Bucureşti, cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, iar în cazul în care nu se va ajunge la un acord, vom continua protestele. Nu vom mai bloca teza unică de joi, pentru că nu ne mai permite timpul, dar o vom bloca pe cea de la matematică, din 13 mai”, a spus liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Hunedoara, Paul Rusu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite