Hunedoara: Investiţie în panseluţe cumpărate la bucată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Deva a cheltuit 28.000 lei pentru înfrumuseţarea oraşului.

Florile de primăvară au fost achiziţionate de la o firmă din Arad cu un leu şi 40 de bani firul.

Angajaţii Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodăriere Municipală (SPIGM) din cadrul Primăriei Deva au muncit mai bine de o săptămână de zile, pentru a planta toate cele aproximativ 20.000 de fire de panseluţe. Acestea au fost distribuite în diverse zone din oraş, pornind din apropierea fântânii arteziene de la Lido, Casa de Cultură „Drăgan Muntean”, Parcul Opera şi ajungând la jardinierele din faţa Primăriei şi Prefecturii.

„Anul acesta, s-au cumpărat circa 20.000 de fire de la o firmă din Arad. Preţul unui fir a fost de un leu şi 40 de bani”, a declarat Manuel Chirilă, reprezentant al SPIGM.  În 2008, reşedinţa de judeţ a fost mai frumoasă, întrucât devenii au avut parte de mai multe panseluţe, cu circa 10.000 de fire mai mult comparativ cu anul acesta. 

„Consider că banii au fost investiţi cu folos, întrucât aceste flori sunt pur şi simplu splendide. Ar trebui plantate în mai multe zone din oraş, că oricum ducem lipsă de suficient spaţiu verde. Păcat că nu toată lumea ştie să le aprecieze, întrucât mulţi proprietari de animale de companie îşi lasă patrupedele să-şi facă nevoile chiar printre panseluţe”, a spus Emilia Bârcean din Deva.

Hunedoara nu a dat niciun ban

Panseluţe în cele mai variate culori, de la negru la albastru, roz şi galben, până la portocalii şi albe se găsesc şi în municipiul Hunedoara. Cu toate acestea, municipalitatea nu a plătit niciun ban pentru achiziţionarea lor. ,,Primăria Hunedoara deţine o seră de flori la Hăşdat, iar panseluţele au fost aduse de acolo. Dacă în alţi ani se cumpărau de la firma Pro Serv, anul acesta nu am cheltuit niciun ban public pentru a le achiziţiona”, a precizat viceprimarul Hunedoarei, Robert Dan. Sera de la Hăşdat a adăpostit peste 65. 000 de panseluţe.

Noi nu am cumpărat nicio panseluţă, tot ce am achiziţionat este de la sera din Hăşdat
Robert Dan, viceprimarul Hunedoarei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite