Hunedoara: Întrecere în cărucioare de ziua copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Întrecere în cărucioare de ziua copilului
Hunedoara: Întrecere în cărucioare de ziua copilului

Concursul de cărucioare organizat în centrul municipiului a fost atracţia principală a unei zile dedicată celor mici.

Atracţia principală a evenimentelor dedicate Zilei copiilor a fost concursul de cărucioare pentru persoanele cu handicap. Startul a fost dat azi-dimineaţă, la orele nouă, pe Bulevardul Dacia. Concurenţii, copii şi tineri cu handicap neuromotor au avut de parcurs o distanţă de 500 de metri, iar la linia de sosire toţi au fost declaraţi învingători. „Am mai participat la astfel de concursuri, aproape în fiecare an. Mi-a plăcut azi, deşi întrecerea a fost obositoare”, spune Ionuţ Botoşneanu, unul dintre concurenţi.  „Este o bucurie pentru noi, că am venit la concursul de cărucioare şi sper să se mai organizeze şi pe viitor”, adaugă Călin Deca, un alt participant la competiţie.
Ortansa Braic, coordonatorul asociaţiei persoanelor cu handicap din municipiul Hunedoara, susţine că este foarte greu să organizezi un astfel de concurs, deoarece firmele nu prea vor să se implice în sponsorizarea evenimentelor. Totuşi, mai spune ea, chiar şi fără fonduri, evenimentul a adus o bucurie imensă copiilor cu nevoi speciale din localitate.

Sute de copii au participat în acest week-end la Hunedoara, la serbările dedicate Zilei copilului. De dimineaţă, centrul municipiului a fost îmbrăcat în culori vii de preşcolarii care au participat la un concurs de desene pe asfalt.   Puţin mai târziu, micuţii şi-au scos la vânzare, la o expoziţie organizată în centrul municipiului, desenele pe pânză, pentru o cauză nobilă: banii proveniţi din vânzarea picturilor vor fi donaţi pentru ajutarea unei fetiţe în vârstă de şase ani care suferă de cancer osos. Au urmat întrecerile de biciclism şi competiţiile sportive de handbal şi fotbal, de care copii s-au arătat foarte încântaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite