Hunedoara: Încep exproprierile pentru autostrada Deva-Orăştie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Încep exproprierile pentru autostrada Deva-Orăştie
Hunedoara: Încep exproprierile pentru autostrada Deva-Orăştie

Aproximativ 100.000 de metri pătraţi de teren, aparţinând unui număr de 531 de proprietari din cinci localităţi hunedorene, vor fi expropriaţi în perioada imediat următoare.

Decizia aparţine Guvernului României scopul acestor exproprieri fiind construirea by-pass-ului Deva - Orăştie, tronson care face parte din Coridorul IV Paneuropean. Pentru aceste exproprieri Guvernul a alocat suma de 2.000.000 de lei. Localităţile unde urmează să fie făcute exproprierile sunt Şoimuş, Simeria, Hărău, Turdaş şi Orăştie.
Comuna Şoimus este singura administraţie locală ce va fi despăgubită, având pe traseul autostrăzii aproape 10.000 mp de teren.

 Lucrările la by-pass-ul Deva-Orăştie, proiectat sã preia o parte din circulaţia de pe DN7 prin redirectionarea traficului pe autostradă de la Şoimuş până la limita cu judeţul Alba, trebuiau demarate în vara lui 2007 şi finalizate la 31 decembrie 2010. Tronsonul de autostradă are 32,8 km, iar pentru realizarea lui, au fost estimate costuri de aproximativ 170 de milioane de euro. Aproape 75 la sutã din valoare este asigurată de Uniunea Europeană, prin fonduri nerambursabile, restul de 25 la sută fiind asigurat de guvern, prin Ministerul Transporturilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite