Hunedoara: Hunedorenii se înghesuie să-şi radieze firmele fantomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreprinzătorii spun că preferă această soluţie ca să scape de plata impozitului forfetar.

Dacă doresc să deţină o firmă, chiar dacă aceasta are zero activitate, de la 1 Mai, hunedorenii trebuie să plătească. Impozitul forfetar care intră în vigoare din prima zi a lunii viitoare taxează şi IMM-urile inactive. Cel mai mic impozit începe de la 500 de euro.

Zeci de lichidări pe zi

Pentru că nu sunt dispuşi să plătească aceşti bani, proprietarii hunedoreni de firme „fantomă” se înghesuie să-şi lichideze SRL-urile. Potrivit lui Viorica Vălean, director la Oficiul Registrului Comerţului Hunedoara, în ultima săptămână numărul solicitărilor zilnice de lichidare de firme a crescut în medie de aproape nouă ori. „În prima jumătate a lunii, aplicam zilnic, în medie, două proceduri de lichidare de SRL. Astăzi am avut 18 solicitări pentru acest tip de serviciu”, a spus Voica Vălean.

Până în 22 aprilie, un număr de 145 de IMM-uri hunedorene au fost radiate sau şi-au suspendat activitatea. În paralel cu creşterea solicitărilor de lichidare de firmă, hunedorenii manifestă un interes crescut şi pentru înfiinţarea de activităţi individuale Persoane Fizice Autorizate (PAF), entităţi economice scutite de plata impozitului forfetar. De la începutul anului s-au înfiinţat 349 de PAF-uri noi în judeţ. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite