Hunedoara: Goana după locurile în clasa întâi, pe ultima sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este ultima zi în care părinţii îi mai pot înscrie pe cei mici la şcoală, în clasa I.

În judeţul Hunedoara, pentru anul şcolar 2009-2010, vor fi formate peste 200 de clase întâi. Asta înseamnă că peste 4.000 de copii, în prezent în grupa mare la grădiniţă, vor trece pragul şcolii în toamnă.

,,Momentan, nu ştim dacă numărul înscrierilor în clasa I este mai mare decât al locurilor disponibile. Situaţia se va centraliza după 1 mai. Dacă vor exista asemenea cazuri, se va suplimenta  numărul de clase, astfel încât toţi copiii care trebuie să meargă în clasa I să poată participa la cursuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Cristina Bauman.

Cazuri fericite

Înscrierile în clasa I au început în luna februarie. Cu toate acestea, mulţi părinţi au întocmit dosarul de înscriere încă de anul trecut, de teamă ca nu cumva copilul lor să rămână fără un loc la şcoală. În ciuda situaţiei generale, au existat şi cazuri fericite.

,,Eu mi-am înscris copilul la Grupul Scolar «Teglas Gabor»  înainte de vacanţa de Paşte. Nu am avut probleme, întrucât băiatul a făcut grădiniţa tot la această unitate de învăţământ”, a spus Gabriela Csiki din Deva.La Liceul Pedagogic ,,Sabin Drăgoi”, în schimb, unele cereri de înscriere au fost înregistrate în lunile octombrie şi noiembrie ale anului trecut.

Cererea depăşeşte oferta

Pentru anul şcolar 2009-2010, liceul va avea trei clase I. ,,În  una dintre acestea au fost deja înscrişi 34 de elevi, în timp ce în alta sunt doar 17. Întrucât numărul maximum de elevi dintr-o clasă este de 25 de persoane, probabil vom face permutări între clase”, a precizat directorul adjunct al liceului, Dan Feredea.  Situaţia este similară şi la Şcoala Generală ,,Andrei Şaguna”, unde sunt disponibile 100 de locuri pentru învăţământul normal şi 25 de locuri la învăţământul alternativ, adică la clasa de „step by step“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite