Hunedoara: Gaudeamus, târg de cărţi şi voie bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerile promise de editurile participante se încadrează între 10 şi 50 la sută din preţul cărţilor de la standuri.

Cele mai noi apariţii editoriale, concursuri de lectură, reduceri şi lansări de carte, acesta este doar bilanţul pe scurt al celei de-a cincea ediţii a Târgului Gaudeamus în Timişoara. Deşi criza financiară a atacat şi domeniul cărţilor, organizatorii spun că toate ediţiile caravanei din acest an au fost un adevărat succes.

„Instabilitatea cutreieră mapamondul. Ce poate fi mai bun de făcut decât să citeşti? Până acum răspunsul publicului a fost de senzaţie. Sperăm că acest lucru este valabil şi pentru Timişoara”, a declarat Vlad Epstein, directorul Târgului de Carte Gaudeamus. La târg va fi prezent şi standul Adevărul, de unde timişorenii îşi vor putea cumpăra toate volumele pe care le-au ratat. Vânzările editurii Adevărul au fost un adevărat succes când caravana de carte a vizitat Cluj-Napoca şi Craiova.

Miss Lectura

Peste 60 de edituri le oferă timişorenilor nu doar cele mai noi apariţii editoriale, ci şi cărţi la preţ redus, ediţii de colecţie şi produse multimedia. Organizatorii promit reduceri de la 10 până la 50 la sută. De asemenea, în centrul târgului va exista un coş special în care vizitatorii, dar şi participanţii, pot pune cărţi cu ajutorul cărora se va face o bibliotecă în localitatea Dudeştii Noi. O altă surpriză a târgului este alegerea celei mai frumoase cititoare. Doamnele şi domnişoarele care trec pragul caravanei vor fi analizate de membrii unui juriu secret, iar duminică cea mai drăguţă dintre acestea va primi premiul Miss Lectura.

„Se iau în considerare expresivitatea şi inteligenţa privirii, calităţi puţin urmărite la alte concursuri”, a mai spus Vlad Epstein, directorul târgului Gaudeamus.

Concurs de literatură

Printre lansările deja anunţate se numără volumul „Asimetria durerii”, semnat de poetul sârb Adam Puslojic. Vineri, elevii timişoreni pot participa la un concurs intitulat „Lectura…la doi paşi”. Tinerii vor primi întrebări dintr-o bibliografie deja cunoscută, iar câştigătorii vor participa la faza naţională a Concursului de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizat în toamnă în capitală. Târgul Gaudeamus se deschide astăzi, la ora 11.00 în Piaţa Unirii şi va rămâne pe meleaguri bănăţene până duminică.

Programul târgului de carte Gaudeamus

Miercuri - Sâmbătă    ora 11.00 – 20.00
Duminică        ora 10.00 – 14.00

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite